Useiden menestyselokuvien tähti lopettaa näyttelemisen: ”En jaksa enää tehdä samaa roolia koko ajan”

04.02.2014 08:10 | Muropaketin toimitus

Only God Forgives

Viime vuonna Only God Forgivesissa vakuuttanut Kristin Scott Thomas on ilmoittanut vetäytyvänsä elokuvien tekemisestä kokonaan.

Myös Englantilaisesta potilaasta, Vaarallisesta tehtävästä, Godford Parkista, Hevoskuiskaajasta ja Katkerasta kuusta tuttu Kristin Scott Thomas ilmoitti lopettamissuunnitelmistaan The Guardianin haastattelussa:

”Tajusin yhtäkkiä, etten kestä enää yhtäkään elokuvaa. Minulle selkeni, että olen tehnyt ne asiat, jotka osaan niin monella eri kielellä, enkä enää voi jatkaa sitä. Olen niin kyllästynyt siihen. Siksi lopetan”.

Kirstin Scott Thomas ilmaisi olevansa myös turhautunut hyvin rajatusta roolivalikoimasta, joita ikääntyville naisnäyttelijöille on tarjolla. Omien sanojensa mukaan hän ei halua enää esittää yhtäkään ”surullista keski-ikäistä naista”.

”Minulta halutaan sama rooli kerta toisensa jälkeen, koska minun tiedetään pystyvän siihen. En vain halua teeskennellä onnetonta enää – ja se vasta onnetonta onkin”.

Koko haastattelun voi lukea The Guardianin sivuilta. Scott Thomasilta on tänä vuonna luvassa vielä elokuvat My Old Lady (!) ja Suite française.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Guardian