Uusimmat

Uuden Batman-sarjan tärkein tekijä jätti projektin – Syyn voi tulkita monella tavalla

18.11.2020 08:37 Muropaketin toimitus

Boardwalk Empire -sarjan luojana tunnettu Terence Winter jätti uuden Batman-sarjan.

Noin neljä kuukautta sitten kerroimme HBO:n tilanneen Matt Reevesin ohjaaman The Batman -elokuvan universumiin sijoittuvan tv-sarjan, joka kertoo Gotham Cityn poliisivoimista. Sitä työstivät Reeves ja muun muassa Boardwalk Empire -sarjan luojana tunnettu Terence Winter.

Nyt The Hollywood Reporter kertoo Winterin jättäneen projektin. Hänen, Reevesin ja muiden tuottajien näkemykset eivät kohdanneet, joten virallinen syy on taas perinteinen ”taiteelliset erimielisyydet”. Winterin oli tarkoitus toimia vielä vailla nimeä olevan sarjan käsikirjoittajana ja showrunnerina. THR paljastaa tekijöiden etsivän jo Winterin korvaajaa.

HBO Maxin Batman-sarjan kantava idea on laajentaa The Batman -leffan maailmaa. Se keskittyy ainakin Gothamin poliisin ja korruptioon. THR:n uutisesta paljastuu yksityiskohta, jota ainakaan Muropaketin toimitus ei ollut aiemmin bongannut. Juttu kertoo sarjan työnimenä olevan Gotham Central, joka on kumarrus Ed Brubakerin ja Greg Ruckan saman nimiselle sarjakuvalle.

Vuosina 2002-2006 ilmestynyt Gotham Central -sarjakuva oli oikein mainio, joten toivotaan sarjan käyttävän sitä lähdemateriaalina.

Gotham Central -sarjakuvien digiversioita on myynnissä esimerkiksi täällä.