UUSIMMAT

Uuden Bond-elokuvan julkaisun lykkääminen käy kalliiksi – Näin paljon rahaa palaa nyt hukkaan joka kuukausi ennen ensi-iltaa

29.10.2020 09:34 | Muropaketin toimitus

Megabudjetilla tehdyn No Time to Die -elokuvan hautominen maksaa mielipuolisia summia.

Näillä näkymin vasta ensi huhtikuussa teatteriensi-iltansa saavan James Bond -elokuva No Time to Dien lykkääminen maksaa MGM-studiolle maltaita.

Deadline kertoo sen makuuttamisen hyllyllä kustantavan studiolle noin miljoona dollaria joka kuukausi. No Time to Die on tehty tietysti lainarahalla, jonka korot kasvavat hurjaa vauhtia. MGM ei pysty Deadlinen kertoman mukaan maksamaan niitä takaisin, ennen kuin elokuva alkaa tuottaa rahaa.

Tämä on suurin syy siihen, että studio kävi neuvotteluja eri suoratoistopalvelujen kanssa No Time to Dien oikeuksista. Leffan budjetti on noin 250 miljoonaa dollaria, ja Apple TV Plus oli valmis ostamaan sen noin 350-400 miljoonalla. Tämä ei tietenkään ollut tarpeeksi, sillä MGM:n haluama summa oli noin kaksinkertainen.

No Time to Dien on tarkoitus saapua teattereihin 2.4.2021. Tilanne taatusti elää edelleen, mutta yksikään suoratoistopalvelu tuskin on valmis maksamaan 800 miljoonaa taalaa elokuvan oikeuksista.