Uuden Men in Blackin tekeminen oli yhtä sotkua – Ei ihme että valtaosa katsojista on haukkunut leffan

18.06.2019 20:01 | Muropaketin toimitus

Men in Black: Internationalin käsikirjoitusta pistettiin rankalla kädellä uusiksi kuvausten aikana ja ohjaajakin uhkasi lähteä.

Kun Sony Picturesilla mietittiin Men in Black -franchisen jatkoa, oli vaihtoehtona joko rebootata alkuperäinen idea tai vastaavasti tehdä risteymä toisen franchisen, 21 Jump Streetin kanssa. Kun neuvottelut 21 Jump Streetin tuottajan kanssa kariutuivat, päätettiin Sonylla lähteä toista linjaa pitkin ja käynnistää kone uudelleen uusien näyttelijöiden kanssa.

The Hollywood Reporterin uutisen mukaan tuotannosta tuli kuitenkin sotkua. Alkuperäinen Art Marcumin ja Matt Hollowayn kirjoittama käsikirjoitus oli raporttien mukaan hyvä, mikä houkutteli mukaan Marvelista tutut niminäyttelijät Chris Hemsworthin ja Tessa Thompsonin. Mutta kun projektista huolehtinut tuottaja lähti Sonylta, eikä häntä koskaan paikattu kenelläkään muulla, syttyi ohjaaja F. Gary Grayn ja veteraanituottaja Walter Parkesin välille sota.

Huhujen mukaan näyttelijät saivat tämän jälkeen uusia käsikirjoitussivuja päivittäin, mikä turhautti kaikkia tekijöitä. Parkesin jopa kerrotaan ottaneen ajoittain ohjaajan paikan, minkä vuoksi Gray uhkasi lähteä tuotannosta kokonaan. Lopulta elokuvasta testattiin kahta erilaista, Grayn ja Parkesin versiota, ja Parkesin lopullinen leikkaus nähtiin valkokankailla.

Kaiken sotkun jälkeen lopputulos floppasi lippuluukuilla ja sai 24 % tuoreusasteen Rotten Tomatoes -sivustolla. Muropaketissakin elokuva arvosteltiin kahden tähden myötä “hauskaksi mutta epätasaiseksi”.