Uuden Taru sormusten herrasta -tv-sarjan budjetti on tähtitieteellinen – Nyt Amazon-pomo selitti, mistä se johtuu

13.05.2021 16:00 | Muropaketin toimitus

Amazonin Taru sormusten herrasta -sarjan budjetin on arvioitu olevan noin 465 miljoonaa dollaria tuotantokautta kohti.

Amazon-pomo Jennifer Salke selitti The Hollywood Reporterin haastattelussa, miksi studio päätti hyväksyä tulevan Taru sormusten herrasta -sarjan tähtitieteellisen budjetin. Game of Thronesin budjetin on kerrottu olleen noin 100 miljoonaa dollaria tuotantokautta kohti, kun taas Taru sormusten herrasta on tuohon nähden yli nelinkertainen – noin 465 miljoonaa dollaria.

“Markkina on mennyt hulluksi, kuten nähtiin Knives Out -diilin tapauksessa [Netflix maksoi 469 miljoonaa dollaria kahdesta jatko-osasta]. Tämä on kokonainen tuotantokausi valtavasta maailmaa rakentavasta sarjasta. Luvusta saa joko seksikkään tai hullun otsikon, jota on hauska klikata, mutta todellisuudessa se tarkoittaa kaiken sen infrastruktuurin rakentamista, mikä kattaa kokonaisen sarjan… Kuinka monta ihmistä siis tarvitaan katsomaan Lord of the Ringsiä? Todella monta! Tarvitsemme jättimäisen, maailmanlaajuisen yleisön ja olemme melko luottavaisia siihen, että sellaisen myös saamme”, Salke selittää.

Amazonin Lord of the Rings -sarjan ensimmäisen kauden kuvaukset ovat parhaillaan meneillään, mutta sarjan julkaisuaika ei ole vielä tiedossa. Sarja on jo uusittu toiselle tuotantokaudelle.

Muropaketin uusimmat