Uuno Turhapuron appiukko kuoli

09.02.2008 10:38 Lime24

uutinenUuno Turhapuro -elokuvissa Uunon appiukkoa johtaja Tuuraa näytellyt Tapio Hämäläinen on kuollut. Ilta-Sanomien mukaan Hämäläinen kuoli 28. tammikuuta. Hän oli 85-vuotias.

Hämäläisen ensimmäinen elokuvarooli oli Edvin Laineen Tuntemattomassa Sotilaassa (1953), jossa hän näytteli Saloa. Kansan rakastamaksi näyttelijäksi Hämäläinen nousi kuitenkin vasta 1970-luvulla Uuno Turhapuro-elokuvissa.

Uuno Turhapuro -elokuvien näyttelijöistä hiljattain kuoli myös Uunon vaimoa näytellyt Marjatta Raita. Hän kuoli vuonna 2007 syöpään.

Hämäläisen filmografia kokonaisuudessaan:

 

* Tuntematon sotilas (1955)
* Juha (1956)
* Sven Tuuva (1958)
* Punainen viiva (1959)
* Pinsiön parooni (1962)
* Pojat (1962)
* Täällä Pohjantähden alla (1968)
* Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (1968) (tv-sarja)
* Naapurilähiö (1969-1973) (tv-sarja)
* Yhdeksän miehen saappaat (1969) (tv-sarja)
* Kesyttömät veljekset (1969)
* Elävä ruumis (1969)
* Takiaispallo (1970)
* Aatamin puvussa… …ja vähän Eevankin (1971)
* Pohjantähti (1973)
* Robin Hood ja hänen iloiset vekkulinsa Sherwoodin pusikoissa (1974) (tv-sarja)
* Lottovoittaja UKK Turhapuro (1976)
* Häpy Endkö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon (1977)
* Rautakauppias Uuno Turhapuro – presidentin vävy (1978)
* Syksyllä kaikki on toisin (1978)
* Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit (1979)
* Tup-akka-lakko (1980)
* Uuno Turhapuron aviokriisi (1981)
* Uuno Turhapuro menettää muistinsa (1982)
* Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin (1983)
* Uuno Turhapuro armeijan leivissä (1984)
* Uuno Epsanjassa (1985)
* Uuno Turhapuro muuttaa maalle (1986)
* Uuno Turhapuro – kaksoisagentti (1987)
* Tupla-Uuno (1988)
* Nuoruuteni savotat (1988)
* Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla (1990)
* Muumit (1990-1992) (televisiosarja)
* Hyvät herrat (1991) (televisiosarja, vierailija)
* Uuno Turhapuro – herra Helsingin herra (1991)
* Uuno Turhapuro – Suomen tasavallan herra presidentti (1992)
* Muumipeikko ja pyrstötähti (1992 (suom. ääni)
* Uuno Turhapuron poika (1993)
* Uuno Turhapuron veli (1994)
* Uuno Turhapuro (1996) (televisiosarja)
* Paluu naapurilähiöön (1997) (televisiosarja)
* Isänmaan toivot (1998) (televisiosarja)
* Lakeuden kutsu (2000)
* Uuno Turhapuro – This Is My Life (2004)