Uusimmat

Uusin X-Men-elokuva hävisi Deadpoolille rajusti – mitä siitä seuraa?

30.05.2016 07:48 Tatu Junni

X-Men: Apocalypse sai ensi-iltansa USA:ssa perjantaina. Se ei menestynyt ihan niin hyvin kuin oli ennakkoon toivottu.

Bryan Singerin ohjaama mutanttiseikkailu keräsi yhteensä 65 miljoonan dollarin lipputulot. Summa on huomattava ja nosti elokuvan USA:n suosituimmaksi, mutta silti joitakin miljoonia vähemmän kuin mitä etukäteen oli arvioitu.

Kaikkien aikojen X-Men-elokuvista Apocalypsen avaustulos on kehnoimmasta päästä Pohjois-Amerikan markkinoilla; sitä heikommin ovat avanneet vain X-Men: First Class (2011), X-Men (2000) ja The Wolverine (2013). Helmikuussa ensi-iltansa saanut Deadpool keräsi puolestaan ensi-iltaviikonloppunaan 132 miljoonaa dollaria eli tuplasti sen minkä X-Men: Apocalypse nyt.

X-Men: Apocalypse pääsee vielä leikiten omilleen, mutta mielenkiintoista on nähdä mitä 20th Century Fox aikoo mutanttijengin kanssa jatkossa tehdä. Tulevista X-elokuvistaan se on nimennyt vain maaliskuussa 2017 ilmestyvän Wolverine 3:n.

Tuoreiden lukujen valossa saattaa hyvin olla, että studiota kiinnostaa panostaa Deadpool 2:n ja X-Forcen kaltaisiin ”rankempiin” leffoihin teiniystävällisemmän päätarinan jatkamisen sijaan. Jatko-osa on tosin luvassa ennen pitkää; tuottaja-käsikirjoittaja Simon Kinberg on jo luvannut sen sijoittuvan 1990-luvulle.

X-Men Apocalypse
Kaikki jutut aiheesta

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat