Väkivallan seuraukset esittävälle Härmä-elokuvalle ikärajaksi K16

19.01.2012 21:08 | Muropaketin toimitus

Härmä

Tammikuun 27. päivä maailmanensi-iltansa Kauhavalla saava romanttinen puukkowestern Härmä on ikärajaltaan K-16. Realistisesti puukkojunkkarien valta-aikaa kuvaava elokuva on teattereissa kautta maan helmikuun 17. päivä.

Härmän tuottaja, Yellow Film & TV:n varatoimitusjohtaja Jarkko Hentula on ikärajaan tyytyväinen:

”Härmä ei ole lastenelokuva, eikä se siten ole mielestämme sopivaa katsottavaa alakoululaisille. Elokuva on toki fiktiivinen teos, ja siten kaikki Härmän ’puukkohipat’ ovat näyteltyjä, mutta kokonaisuudessaan elokuva on kuitenkin tehty realistiseksi”, Hentula toteaa. Hänen mukaansa amerikkalainen elokuva ja TV on totuttanut suomalaisetkin siihen, että kun ammutaan tai lyödään, niin verta ei koskaan näy. Todellisuus on kuitenkin toinen.

”Elokuvan pääsanoma on kuitenkin hyvin väkivallan vastainen. Härmän päähenkilöt kamppailevat juurikin sen asian kanssa, että pitääkö asiat ratkaista väkivallalla ja vääryydellä vaiko – päähenkilö Mattia siteeraten – tehrä niinku oikein on ja hyvä tuloo”, Hentula jatkaa.

Tämän vuoden alusta käyttöön otettu uusi ikärajajärjestelmä mahdollistaa kolmen vuoden ikärajajouston. Näin ollen 13-vuotiaatkin pääsevät katsomaan elokuvaa täysi-ikäisen seurassa. ”Mielestämme yläkouluikäiset pystyvät jo ymmärtämään elokuvassa esitetyn väkivallan epätodellisuuden ja käsittelemään asiaa yhdessä vanhempiensa kanssa”, Hentula sanoo.

JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama Härmä on 1800-luvun Pohjanmaalle sijoittuva rakkaustarina. Elokuvan pääosissa ovat Lauri Tilkanen, Mikko Leppilampi ja Pamela Tola, vahvoissa sivuosissa Lena Meriläinen, Esko Salminen, Aku Hirviniemi, Taneli Mäkelä, Pirkka-Pekka Petelius, Eero Milonoff, Olavi Uusivirta ja Kari Hietalahti. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Tuomas Kantelinen ja alkuperäislaulut on tehnyt Lauri Tähkä.

Muropaketin uusimmat