Vapiskaa, Batman ja Spawn! Suomalaisen supersankarielokuva Rendelin traileri on julkaistu [video]

13.12.2014 10:30 | Muropaketin toimitus

Rendel

Supersankarit ovat suosittuja Suomessakin, mutta silti meillä ei ole vielä tehty pitkää elokuvaa aiheesta. Vielä.

Tilanne korjautuu parin vuoden sisällä. Tekeillä oleva Rendel-elokuva perustuu ohjaaja-käsikirjoittaja Jesse Haajan nuoruudessaan luomaan sarjakuvaan, joka on vuosikymmenien jälkeen kaivettu pöytälaatikosta pölyttymästä.

Elokuva esituotanto käynnistettiin keväällä 2014 ja nyt julkaistu ensimmäinen teaser-traileri kuvattiin lokakuussa.

”Normaalisti tiiserit on lyhyitä ja nopeita pätkiä joissa feidataan mustaan ja annetaan hävyttömän pieni maistiainen mitä tuleman pitää. Kun tätä alettiin suunnittelemaan, niin oli selvää että me ei voida sellaista riskiä ottaa. Työryhmämme referensseistä ei kovin montaa elokuvaa löydä, joten päätimme tehdä tiiserin lyhytelokuvan muottiin. Ajattelimme, että näin pystymme paremmin lunastamaan niin tarinalliset, visuaaliset kuin teknillisetkin odotukset joita Rendeliin on vuoden mittaan kohdistuneet. Ainakin toivon että pystymme”, kommentoi Haaja.

Synkkää naamiosankaria esittää Kris Gummerus. Vuonna 2016 ilmestyvän elokuvan muita näyttelijöitä ovat Matti Onnismaa, Rami Rusinen, Alina Tomnikov, Minttu Tamksi ja Roosamaria Mäkinen. Elokuvan ensi-ilta tulee olemaan vuonna 2016. Dome.fi:ssa lopputulosta odotetaan mielenkiinnolla.

Rendelin tekemistä voi seurata Facebookissa.

Rendel – Official Teaser Trailer (HD) from Jesse Haaja on Vimeo.7

Teksti: Tatu Junni