Uusimmat

Venomin tuottaja: Elokuvasta ei ikinä edes aiottu tehdä R-ikärajan väkivaltamässäilyä

01.10.2018 10:24 Muropaketin toimitus

Odotettu Venom-elokuva saa ensi-iltansa tämän viikon perjantaina 5. lokakuuta.

Viime viikolla Venom-elokuvan pääosanesittäjä Tom Hardy kommentoi leffan Yhdysvalloissa saamaa PG-13-ikärajaa. Suomessa K12-leimalla varustetun supersankariseikkailun vihjailtiin alun perin olevan aikuisille suunnattu eli R (K16), mutta nyt elokuvan tuottajat Avi Arad ja Matt Tolmach kertovat Comicbook.comin haastattelussa, ettei leffasta suunniteltu missään vaiheessa väkivaltamässäilyä.

– Minulle R ei edes ollut vaihtoehto. Tein animaatiosarjan vuonna 1994 jossa Venom esiintyi, eikä siinäkään ollut mitään syytä näyttää väkivaltaa, sillä se ei ole asia joka määrittää Venomin. Hän on tappava suojelija, joka on aivan eri asia. Nykyään voimme näyttää erikoistehosteilla kuinka Venom puree pään irti, mutta meidän ei tarvitse näyttää itse irtopäätä. Se ei ole olennaista, Arad sanoo.

– Venomista ei ole olemassa R-versiota, vaikka kaikki kyselevätkin koko ajan asiasta. Teimme sarjakuvia kunnioittavan elokuvan, jonka myös nuoremmat voivat katsoa. Se oli alusta asti päämäärämme, Tolmach jatkaa.

Suomessa perjantaina 5. lokakuuta ensi-iltansa saavassa Venomissa nähdään Hardyn lisäksi myös muun muassa Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze ja Reid Scott.

Elokuvan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Yksi Marvelin mahtavimmista ja monimutkaisimmista hahmoista astuu parrasvaloihin, kun Eddie Brock (Tom Hardy) päätyy isännäksi avaruudesta peräisin olevalle symbiootille nimeltä Venom. Toimittajana Eddie on yrittänyt nujertaa Life Foundationin pahamaineisen perustajan, neron nimeltä Carlton Drake (Riz Ahmed) – ja tuo pakkomielle on tuhonnut hänen uransa ja suhteensa tyttöystävään Anne Weyingiin (Michelle Williams). Eddien tutkiessa yhtä Draken kokeista aliensymbiootti Venom sulautuu hänen kehoonsa, ja Eddie saa uusia, uskomattomia supervoimia sekä mahdollisuuden tehdä käytännössä mitä ikinä haluaa. Kieroutunut, synkkä, arvaamaton ja vihan siivittämä Venom pakottaa Eddien painiskelemaan sen kanssa, miten hallita vaarallisia kykyjä, joita tämä toisaalta pitää voimaannuttavina ja huumaavina. Eddien ja Venomin tarvitessa toisiaan saadakseen haluamansa he kietoutuvat samalla entistäkin tiiviimmin yhteen — mihin Eddie loppuu ja mistä Venom alkaa?”