Verisiä silmiä riittää: Kohutun Suspiria-elokuvan juliste jakaa varmasti mielipiteet

05.09.2018 10:59 Muropaketin toimitus

Suspiria-kauhuklassikon kohua aiheuttanut uusintaversio nähdään Suomessa marraskuussa.

Kerroimme pari päivää sitten kuinka usea katsoja käveli järkyttyneenä ulos Suspiria-kauhuklassikon uusintaversion maailmanensi-illasta Venetsian elokuvajuhlilla. Nyt elokuvasta julkaistu uusi juliste verisine silmineen jakaa taatusti myös mielipiteet.

Uusintaversion Dario Argenton kauhuklassikosta on ohjannut Luca Guadagnino ja sen pääosissa nähdään Tilda Swinton, Dakota Johnson, Mia Goth, Angela Winkler, Chloë Grace Moretz ja Renée Soutendijk.

Suosittelemme edelleen lukemaan leffan nähneen toimittaja Kalle Kinnusen Suomen Kuvalehden Kuvien takaa -blogiinsa kirjoittaman hienon analyysin teoksesta, jonka perusteella ainakin Muropaketin toimitus odottaa Suspiriaa todella innoissaan. Kinnunen kirjoittaa tekstissään esimerkiksi näin:

”Miten hemmetissä tämä on ylipäänsä rahoitettu? Elokuva ei ole ”suunnattu” hardcore-kauhufaneille, eikä toisaalta oikein varttuneemmalle arthouse-yleisöllekään. Kuuteen näytökseen ja epilogiin jaettu teos alkaa paljastaa näkyviä kauhugenren merkkejä vasta kolmannessa näytöksessä.

Kun sen aika on, Guadagnino lyö yliluonnollisen ja sanoinkuvaamattoman pöytään sellaisella voimalla, että kato kävi Venetsian festarien lehdistönäytöksessä. Näkymättömien ja myöhemmin konkreettisten pahojen voimien aiheuttama väkivalta on pökerryttävää.”

Suomessa Suspiria saa ensi-iltansa 23. marraskuuta. Uuden julisteen alta löytyy vielä kertauksena leffan melko häiriintynyt traileri.