Uusimmat

Kun verovirkailijasta tuli avaruusolentojen sanansaattaja – Suomalainen UFO-elokuva ilmestyy tänään

11.11.2016 07:48 Muropaketin toimitus

isani-tahtien-takaa-004

Avaruusolennot ja suomalaiset elokuvat. Siinäpä kaksi asiaa, joilla ei ole tähän päivään mennessä ollut juurikaan tekemistä keskenään.

Tilanteeseen tulee muutos Isäni tähtien takaa -dokumentin ensi-illan myötä.

Einari Paakkasen elokuva kertoo ohjaajan ja hänen isänsä ainutlaatuisesta suhteesta. Kun Einari oli 12-vuotias, ilmoitti hänen Veikko-isänsä toimivansa avaruusolentojen sanansaattajana. Einari uskoi isänsä tarinat, jotka muuttivat hänen lapsuutensa kertaheitolla.

Vuosien saatossa usko valo-olentoihin ja isän parantamisvoimiin kuitenkin karisi. Lopulta, 25 vuotta myöhemmin, Einari Paakkanen teki aiheesta dokumentin, jonka voi nähdä valkokankaalta tästä päivästä lähtien.

Dome.fi:n arvostelussa Isäni tähtien takaa sai neljä tähteä viidestä ja kiittävät kommentit:

”Isäni tähtien takaa on eräänlaisen sukulaisteos Tim Burtonin mainiolle Big Fishille (2003). Myös siinä aikuiseksi varttunut mies pyrki löytämään totuudensiemenen isänsä värittämistä kertomuksista, kunnes ymmärsi, mikä arvo ’totuudella’ ihmiselon taipaleella oikeastaan edes on. Se on tuolla jossain, mutta perheen ja rakkauden löytää ihan tuosta vierestä. Sen tärkeämpää kaupattavaa ei yhdelläkään Siriuksen avaruustontulla voi olla.”