Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann lähtevät USA:an ja Japaniin

07.06.2013 10:00 | Muropaketin toimitus

Mika Kaurismäen ohjaaman ja Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin tähdittämän menestyselokuvan Tie pohjoiseen levitysoikeudet on myyty Japaniin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Yhdysvalloissa elokuvaa levittää Corinth Films,  joka on tunnettu art house ja klassikkoelokuvien levittäjä. Teatterilevitys aloitetaan New Yorkista ja jatkuu sieltä edelleen isompiin yliopistokaupunkeihin kuten Boston, Chicago, Washington DC ja Los Angeles.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että elokuva saa teatterilevityksen Yhdysvalloissa, sillä se on harvinaista pohjoismaisille elokuville”, sanoo Miira Paasilinna myyntiyhtiö Yellow Affairista. Kesällä alkaa myös Kanadan teatterilevitys, siellä jakelijana toimii art house ja indie-elokuvien levitykseen erikoistunut KinoSmith.

Japanissa elokuvaa levittää Alcine Terran, perinteinen ja arvostettu levitysyhtiö, joka on aikaisemminkin levittänyt Mika Kaurismäen elokuvia. Tie pohjoiseen tulee Japanissa n. 50 elokuvateatteriin ensi vuoden alussa, mutta sitä ennen elokuva esitetään Pohjoismaisella elokuvafestivaalilla Tokiossa lokakuun alussa. Tie pohjoiseen tulee levitykseen myös useissa Euroopan maissa.

Lähde: SF Film