Vesa-Matti Loiri palkittiin Italiassa roolistaan Tie pohjoiseen -hitissä

25.03.2013 11:24 | Muropaketin toimitus

Loiri

Vesa-Matti Loiri sai juuri päättyneillä Barin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Italiassa parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan Mika Kaurismäen elokuvassa Tie Pohjoiseen.

Nyt neljättä kertaa järjestetystä Barin kansainvälisestä elokuvafestivaalista on nopeasti tullut yksi Italian arvostetuimmista festivaaleista, sen festivaalijohtajana toimii maan johtaviin elokuvaohjaajiin lukeutuva Ettore Scola ja taiteellisena johtajana Felice Laudadio, joka on aikaisemmin toiminut mm. Venetsian elokuvajuhlien johtajana.

Festivaalilla on kilpailut erikseen kansainvälisille ja italialaisille elokuville, molemmissa sarjoissa on 12 elokuvaa. Kansainvälisessä kilpailussa jaettiin palkinnot vain parhaalle mies- ja naisnäyttelijälle sekä ohjaajalle. Parhaana naisnäyttelijänä palkittiin Bernadette Lafont elokuvassa Paulette. Italialaisen kilpailun parhaana ohjaajana palkittiin Marco Bellochio elokuvalla Bella dormentada.

Mika Kaurismäen ohjaama ja Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmanin tähdittämä draamakomedia Tie Pohjoiseen sai Suomen elokuvateatteriensi-iltansa elokuussa 2012 ja sen näki yhteensä 265 296 katsojaa. Tie pohjoiseen Blu-rayta ja DVD:tä on tähän mennessä myyty yhteensä jo yli 80 000 kappaletta. Tallennemyynti ylitti timanttirajan kahdessa viikossa.

Lähde: SF Film