Viaplayn Alex-alkuperäissarjasta julkaistiiin traileri – Pääosassa Edge of Tomorrow -elokuvasta tuttu ruotsalaisnäyttelijä

27.09.2017 10:03 | Muropaketin toimitus

Alex-sarjan päähenkilön näyttelijän oma tarina on kuin suoraan elokuvasta.

Viaplayn uudessa kuusiosaisessa Alex-alkuperäissarjassa nähdään päähenkilönä kovaksikeitetty ja korruptoitunut poliisi, joka päättää yrittää kunnostautua. Alexin ja hänen perheensä henki ovat uhattuina, kun rikolliset yhteistyökumppanit eivät halua päästää hänestä otettaan. Alexille määrätään myös uusi partneri nimeltään Frida, jonka salaisena tehtävänä on paljastaa Alexin toimet.

Sarjan pääosassa nähdään muun muassa Rahalla saa -elokuvista tuttu ja Tom Cruisen kanssa Edge of Tomorrow -elokuvassa näytellyt Dragomir Mrsic, jonka oma elämäntarina itsessään on melkoinen.

Ennen kuin miehestä tuli tuottaja ja käsikirjoittaja hän voitti vuonna 1987 taekwondon Pohjoismaiden mestaruuden, ja oli vuonna 1990 mukana pankkiryöstössä, josta hän sai kolmen ja puolen vuoden vankilatuomion. Linnassa istuessaan hän tutustui buddhalaisuuteen, ja alkoi opiskella urheiluvalmentajaksi vapauduttuaan. Seuraavaksi Mrsic perusti kuntosalin, aloitti uran urheiluvalmentajana ja päätyi mukaan Ruotsin olympiakomiteaan vuosiksi 2000-2004.

Naispääosassa Alexin uutena partnerina nähdään Rakel Wärmländer. Sarja on kuvattu Göteborgissa ja sitä kuvaillaan jännitysdraamaksi, jossa on vahvoja ja ristiriitaisia hahmoja. Sarja perustuu Dragomir Mrsicin ja elokuvatuottaja Mikael Crossin alkuperäisideaan.

Käsikirjoituksesta vastaavat Niklas Rockström ja Michael Hjorth, joka tunnetaan Suomessa parhaiten Hans Rosenfeldtin kanssa kirjoittamastaan, suuren suosion saavuttaneesta Sebastian Bergman -dekkarisarjasta. Myös Niklas Rockström on käsikirjoittajakonkari, joka on rustannut muun muassa Ylellä nähtyä Vettä sakeampaa -sarjaa.

Alex-sarjan ensi-ilta on Viaplayssa 3. marraskuuta kaikissa Pohjoismaissa.

Muropaketin uusimmat