UUSIMMAT

Video: Twin Peaks on vihdoinkin selitetty kunnolla – tosifani julkaisi 4½ tunnin mittaisen syväanalyysin

05.11.2019 09:41 | Muropaketin toimitus

Twin Peaksin mysteereitä avaava video on kuin väitöskirja videoesseen muodossa.

Kovina Twin Peaks -faneina Muropaketin toimituksessa ollaan pohdittu ja yritetty analysoida Twin Peaks -sarjaa ja -elokuvaa ehkä vähän liikaakin. Varsinkin reilut kaksi vuotta sitten päättynyt sarjan upea kolmas tuotantokausi on koitettu kääntää ja vääntää vähän joka suuntaan, ja suunnilleen kaikki mahdolliset faniteoriat on tullut luettua netistä.

Heti Twin Peaks: The Returnin jälkeen julkaisimme aiheesta artikkelin, jossa mennään useammassa kohdassa metsään:

Mestarillinen Twin Peaks: The Return päättyi – Mitä David Lynchin sarjasta jäi käteen?

YouTube-käyttäjä Twin Perfect on pohtinut aihetta hieman pidempään ja julkaisi vähän aikaa sitten niin syvällisen analyysin, ettei sen jälkeen tule ainakaan ihan heti mitään uutta mieleen. Kävelevän Twin Peaks -tietosanakirjan pohdinta on kuin väitöskirja videoesseen muodossa ja mittaa sillä on mielipuoliset neljä ja puoli tuntia.

Kuten Twin Perfect itsekin toistaa monta kertaa, niin Twin Peaks on parhaimmillaan mysteerinä ja hänen analyysinsä saattaa pilata pohdinnan ilon. Muropaketti on nyt katsonut videota noin puoliväliin ja täytyy tunnustaa, että Twin Perfectin teoriat ovat loistavia. Analyysissä ärsyttää oikeastaan vain hänen surkea David Lynch -imitaationsa, mutta siihenkin tottuu melko pian.

Emme edes halua arvailla kauanko tämän kasaamiseen on käytetty aikaa.