UUSIMMAT

Vielä ehtii DocPoint -festivaaleille!

26.01.2007 15:44 | Muropaketin toimitus

DokumenttielokuvafestivaaliJos on pulaa viikonloppusuunnitelmista, niin suuntaa nokkasi kohti Helsingin Dokumenttielokuvafestivaaleja. DocPoint järjestetään 24.–28. tammikuuta ja kyseessä on Pohjoismaiden suurin dokumenttielokuvafestivaali ja ainoa yksinomaan dokumenttielokuville pyhitetty tapahtuma Suomessa.

Joka vuosi DocPoint esittelee kotimaisen ja kansainvälisen uuden dokumenttielokuvatuotannon parhaimmistoa ja palauttaa nähtäväksi juhlittuja klassikkoja. Festivaalin osana järjestetään lisäksi seminaareja, luentoja, workshopeja sekä konsertteja.

Tänä vuonna festivaaliohjelmistoon kuuluu yhteensä 128 elokuvaa, 13 esityssarjaa, vieraita ympäri maailmaa sekä useita oheistapahtumia kuten päivän keskustelut ja klubi-illat Vanhalla ylioppilastalolla. DocPointiin saapuu yhteensä 16 kansainvälistä elokuvantekijää 8 eri maasta. Vieraat ovat läsnä omien elokuviensa esityksissä, vastaavat yleisön kysymyksiin näytösten jälkeen ja osallistuvat muun muassa päivän keskusteluihin. Tekijävieraiden lisäksi festivaalille osallistuu useita kansainvälisten dokumenttielokuvafestivaalien edustajia.

DocPoint -klubit Vanhalla ylioppilastalolla viihdyttävät festivaalikansaa elokuvanäytösten jälkeen. Klubiohjelmaan kuuluvat tänä vuonna kotimaisen indien nousevat tähdet ja festivaalin Meksiko-teemaan liittyvät latinosaundit. Myös DocPointin keskustelut tapahtuvat Vanhalla ylioppilastalolla. Reseptiryhmän järjestämä Lapsuus-seminaari Ateneum-salissa avaa elokuvaohjelmiston teemoja. Keskusteluihin ja seminaariin on vapaa pääsy.

Liput näytöksiin voi ostaa esitysteattereista. Liput maksavat 6 euroa. Kuuden lipun sarjakortti maksaa 33 euroa ja kymmenen lipun sarjakortti maksaa 50 euroa. Vanhan kulbi-iltoihin liput maksavat 8 euroa, ja niitä voi ostaa ennakkoon Tiketistä.

Elokuvia esittävät seuraavat teatterit:

Ateneum-Sali, Kaivokatu 2
Bio Rex, Mannerheimintie 22-24
Kiasma-teatteri, Mannerheiminaukio 2
Maxim, Kluuvikatu 1
Tennispalatsi, Salomonkatu 15

Lisää tietoa ohjelmista ja aikatauluista: www.docpoint.info