Viggo Mortensenista olisi voinut tulla Wolverine – Nyt Taru sormusten herrasta -tähti kertoi, miksi X-Men jäi tekemättä

08.02.2021 20:00 | Muropaketin toimitus

X-Men-elokuvien Wolverinen roolissa nähtiin lopulta Hugh Jackman.

Hugh Jackman – niin ikoniseksi kuin hänen roolinsa X-Men-elokuvissa lopulta kasvoikaan – ei ollut aikoinaan ohjaaja Bryan Singerin ensimmäinen vaihtoehto Wolverinen rooliin. Rooliin kaavailtiin muun muassa Viggo Mortensenia, mutta tämä kieltäytyi kunniasta.

Happy Sad Confused -podcastin haastattelussa (Comicbook Movien kautta) Mortensen kertoo käyneensä keskustelemassa roolista yhdessä poikansa Henryn kanssa.

“Siihen aikaan minua eniten häirinnyt seikka oli se, että minun olisi pitänyt sitoutua esittämään samaa hahmoa loputtomalta tuntuvassa sarjassa elokuvia… Otin poikani Henryn onnenkaluksi ja oppaaksi mukaan tapaamiseen ohjaajan kanssa. Ajattelin, että hän voisi oppia siitä jotain, koska olin antanut Henryn lukea käsikirjoituksen ja hän oli kommentoinut, että tämä on väärin, eihän se näin mene”, näyttelijä kertoo.

Singer oli tuon jälkeen syvällisesti selittänyt, miksi oli ottanut hahmon suhteen tiettyjä vapauksia sarjakuvasta.

“Kun kävelimme tapaamisesta ulos Henry kysyi minulta, muuttaisiko ohjaaja asioita niin kuin hän ehdotti, ja sanoin, että en usko. Enkä aikonut joka tapauksessa ottaa roolia, koska en ole varma haluanko tehdä sitä vuosien ajan. Sitten pari vuotta myöhemmin huomasin tekeväni kolmea Lord of the Rings -elokuvaa, joten eipä sitä koskaan tiedä”, Mortensen selittää.

Muropaketin uusimmat