UUSIMMAT

Viikon valio: Alien-selänrapsutin

11.06.2007 11:46 | Muropaketin toimitus

Perhana! Selkää kutittaa, mutta oma käsi ei yllä, eikä paikalla ole ainuttakaan selänrapsuttelukaveria. Nyt on kyllä päivä pilalla ja pipo vinossa. Vai onko? Apua polttavaan pulmaan saapuu yllättäen – avaruudesta. Kaikkien sci-fi-monsterien äiti, Alien, kun on vääntynyt markkinamiesten käsissä todelliseksi oheistuotekrääsän kuninkaaksi, Alien-selänrapsuttimeksi!

Suomessa Alien Back Scratcherin voi hommata itselleen mm. Pulju.net-sivustolta, joka on erikoistunut äärimmäisen tarpeellisten tuotteiden myymiseen. Tarjolla on myös paljon leffa-aiheista krääsää kaikkien filmiholistien iloksi.

Alien Back Scratcher on itsensä Alien -isä H.R. Gigerin suunnittelema apuväline kutiavaan selkään. Rapsutin on n. 40 senttimetriä pitkä ja painaa reippaan kilon. Sveitsiläinen artisti H.R. Giger valmisti huhujen mukaan selänrapsuttimen alun alkaen omaan käyttöönsä vuonna 2004. Giger totesi keksintönsä toimivaksi, ja nyt avuliasta Alienia levittää sarjatuotantona maailmalle Hollywood Collector’s Gallery Gigerin lisensoimana Alien-keräilykamana. Samaan keräilyesineiden sarjaan lukeutuu myös parin sadan euron arvoinen Alien Signature Series Statue -patsas. 40 cm korkeaa mustaa pahalaista on valmistettu vain 1500 kpl, joten hommaa äkkiä omasi!

Alien-rapsutin on valmistettu mustasta hartsista ja sen mukana toimitetaan akryylinen display-teline sekä aitoustodistus. Absurdia kyllä, Alien Back Scratcher on Puljun tuotteista käyttökelpoisimpia. Vai keksisitkö itse jotain hyödyllistä tekemistä USB-porttiin kiinnitettävälle striptease-tanssijalle tai lahkeeseesi ripustettavalle koiralelulle, joka koittaa ns. panna jalkaasi?

Jos Alien ei kuulu suosikkeihisi, mutta olet silti vannoutunut elokuva- tai sci-fi-fani, voit tilata Puljusta itsellesi esimerkiksi Stormtrooper Blaster (Limited Edition) -asereplikan edulliseen hintaan 599 euroa tai vaikkapa Darth Sidious EP3 Lightsaber (LE) -valomiekan, joka keventää lompakkoasi 370 euron verran. Todellinen Star Wars -fani hankkii itselleen kuitenkin Stormtrooper-sotilasasun. Jos hinta (1985 euroa) on mielestäsi liian kova, et taatusti ole Han Solon ja Luke Skywalkerin arvoista seuraa.

Alien Back Scratcher tositoimissa

Paketti avautuu. Pahvikansien alta ei pettymyksekseni pöllähdäkään ilmoille kosmista kaasua niljakkaasta limasta puhumattakaan. Styroksinaksujen ja kuplamuovin lomasta pilkistää kuitenkin jotain parempaa, jotain paljon parempaa. Aito Alien-selänrapsutin! Kyllä tällä kelpaa raapia pois auringonpolttamaa ihoa coolisti niin rannalla kuin avaruusaluksen lepotiloissakin.

Ensireaktio selänrapsuttimeen on kauhun sijaan huvittuneisuus. ”Sehän näyttää ihan dildolta! Tsihihihihiii!” kikattaa työkaveri olkani takaa punastellen. Ja oikeassahan hän on, Alien Back Scratcher istuisi Sin Cityn tuotevalikoimaan vallan hyvin. No, kepukan suunnitellut Giger on tunnetusti umpipervo äijä ainakin taideteostensa perusteella, joten tuskin mies pystyisi laatimaan pitkulaista esinettä ilman, että se muistuttaisi fallosta vaikka aseella uhattaisiin. Ennakkoluulot hyläten tartun uunituoreeseen rapsuttimeeni kuitenkin rohkeasti.

Pyhä Bishop sentään! Yllätys on suuri, kun selänrapsutin tuntuu kädessä mukavalta. Painoa kepukalla riittää, mutta se ei suinkaan ole paha asia. Paino tuo mukanaan jykevyyttä, ja tekee selänraapimisesta lähes majesteettisen toimenpiteen. Hienointa Alien Back Scratcherissa ei siis suinkaan ole ulkonäkö ja tyylikkyys, vaan se että se todellakin toimii. Kosmisen kammotuksen hampaat uppoavat nahkaani, mutta eivät suinkaan revi sitä irti vaan rapsuttelevat ihoa lempeästi. Tällaista hellyyttä eivät Alienit ole osoittaneet sitten elokuvasarjan neljännen osan, jossa Ripleyn ja kuningatar-Alienin pienokainen murskasi sydämiä jokeltelullaan.

Kaveri pyytää rapsutinta lainaan. En anna. Seitsemäs taivas lähestyy, kiitos Kahdeksannen matkustajan. Olen osa avaruutta, irti ajasta. En tarvitse enää käsiäni, sormiani tai kynsiäni! 65 euroa on pieni hinta tästä nautinnosta!

Teksti ja valokuvat: Tatu Junni
Alien-patsaskuva: Pulju.net
Mallipoika: Antti