Uusimmat

Viikon valio: Batman – Dead End

11.04.2007 10:23 Tatu Junni

Mitä tehdä kun Hollwood-elokuvat ovat liian vakavia ja kaavamaisia kalkkunoita? No, silloin kannattaa luonnollisesti ohjata elokuva itse. Kiitos Internetin ja YouTuben kaltaisten sivustojen elokuvien levittäminenkään ei ole enää ongelma. Kunhan olet hommannut tarvittavan kaluston, voit joko ohjata elokuvasi omilla hahmoillasi tai sitten voit tehdä kuten Sandy Collora teki vuonna 2003. Miltä kuulostaisi yhdistelmä Batman, Jokeri, lauma Predatoreja ja äkäinen Alien? Jep, nyt on luvassa jotain mitä ei Batman Beginsissä nähty…

Yksi kaikkien aikojen parhaista nettiin levinneistä fanifilmeistä on edelleen Batman: Dead End, joka valmistui jo neljä vuotta sitten. Sandy Colloran ohjaama 8-minuuttinen elokuva kertoo arkkivihollistaan Jokeria jahtaavasta Batmanista, joka joutuu kuitenkin vastakkain niin Alienin kuin Predatorienkin kanssa.

Tietysti tämä kuulostaa kieli poskella väännetyltä vitsiltä – eikä Dead End synkästä sävystään huolimatta otakaan itseään liian vakavasti. Tahallisesta ja tahattomasta huumoristaan huolimatta se on äärimmäisen taidokkaasti ohjattu pieni makupala, jossa on tunnelmaa enemmän kuin useimmissa Hollywood-filmatisoinneissa konsanaan. Aikaa filmin kuvaamiseen meni vain neljä päivää, mikä on murto-osa USA:n tähtitehtaan operoimien rainojen aikataulusta.

Batman: Dead Endin budjetiksi ilmoitettiin aikoinaan vaivaiset 30 000 dollaria. Ohjaaja Sandy Collora teki elokuvan käyntikortikseen, ja saikin melkoisesti kiitosta työllään. Etenkin sarjakuvapiireissä Colloran kädenjälkeä arvostettiin: sekä ohjaaja / sarjakuvakirjoittaja Kevin Smith että sarjakuvataiteilija Alex Ross kehuivat Dead Endiä kovasti.

Viime kesänä Batman: Dead End sai lisää hypetystä osakseen, kun Fan Films Quarterly -lehti listasi elokuvan kymmenen hienoimman hetken joukkoon fanifilmien historiassa. Monien mielestä ainoastaan vuoden 2005 Batman Begins vetää sille vertoja Batman-filmatisointien sarjassa. Tämä on melkoinen kehu, sillä Batman Beginsin budjetti oli ”vaatimattomat” 150 miljoonaa dollaria ja tekijäkaartissa lukuisia Hollywoodin ykkösnimiä.

Ei paha, siis. Ei paha laisinkaan.

Kuva: Warner Bros / Batman Begins

Muropaketin uusimmat