UUSIMMAT

Viikon valio: Helsingin Taiteiden yön ulkoilmanäytösäänestys

05.08.2007 18:13 | Muropaketin toimitus

pro”Hiulihei ja jipitapitippaa huhhahhei”, huudahtavat kaikki demokratian ja elokuvien ystävät kuin yhdestä suusta. Helsingissä elokuun lopulla vietettävässä Taiteiden yössä nähdään nimittäin ilmaisnäytöksessä kolme klassikkoelokuvaa, jotka yleisö saa nyt valita ennakkoäänestyksen kautta. Mikä parasta, elokuvia ei esitetä piskuisen teatterisalin valkokankaalta, vaan ulkoilmassa Lasipalatsin aukiolla ja Kontula-aukiolla.

Helsingin Sanomien tiedote asiasta kuuluu seuraavasti:

Haluaisitko matkustaa etelävaltioiden puuvillaplantaaseille ja keskelle Yhdysvaltojen sisällissotaa? Tai viettää yön mielisairaalassa Jack Nicholsonin seurassa? Unelmien elokuvat -äänestyksessä yleisö saa valita 26 klassikon joukosta, mitkä kolme elokuvaa nähdään. Helsingin juhlaviikot ja Helsingin Sanomat isännöivät ulkoilmanäytöksiä Lasipalatsin aukiolla ja Kontula-aukiolla Taiteiden yönä.

Ehdolla ovat Yksi lensi yli käenpesän, Kuolleiden runoilijoiden seura, Salaisuuksia ja valheita, Arsenikkia ja vanhoja pitsejä, Casablanca, Gigi, La Strada, Laulavat sadepisarat, Maltan haukka, Linnut, My Fair Lady, Myrskyvaroitus, Nuori kapinallinen, Seitsemän veljeksen morsiamet, Syvä uni, Tuulen viemää, Solaris, Serpico – kadun tiikerit, Easy Rider, Kellopeliappelsiini, Nykyaika, Blade Runner, Citizen Kane, Tohtori Zhivago ja Hyvät, pahat ja rumat.

Ehdokkaita voi äänestää HS.fi:n keskustelupalstalla tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Viestissä pitää kertoa, miksi haluaa nähdä juuri kyseisen elokuvan ja kummassa paikassa sen haluaa nähdä. Äänestys jatkuu 18. elokuuta asti.

Taiteiden yö järjestetään perjantaina 24. elokuuta. Unelmien elokuvat -illan esitykset pidetään klo 22, 24 ja 02.