Uusimmat

Viikon valio: Kesäkino Engel

29.05.2007 11:11 Tatu Junni

Onko elokuvateattereissa mielestäsi aina kuumaa ja tukalaa? Ilma ei kierrä ja lattiaan tarttuu jalat kiinni? Tekisikö mieli huutaa, itkeä ja kiroilla? Ei hätiä mitiä, helsinkiläinen Kino Engel tarjoaa sinulle vaihtoehdon. Miltä tuntuisi katsella elokuvia raittiissa ulkoilmassa keskellä kaunista kesää? Nyt siihen tarjoutuu tilaisuus, sillä Kesäkino Engel aukeaa pitkän synkän tauon jälkeen taas tällä viikolla.

Kesäkino Engel on Helsingin ainoa ulkoilmateatteri, jossa on varauduttu kuitenkin myös kehnompaan keliin; piha on katettu sateen varalta. Jos vilu yllättää, on vilttejäkin saatavilla. Monia ilahduttanee myös tieto siitä, että teatterissa on A-oikeudet.

Kesäkinon liput maksavat 9 euroa, ja ne voi lunastaa Kino Engelin kassalta Sofiankatu 4:stä. Lippuja saa myös Kesäkinon ovelta aina puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Ennakkoon lippuja saa Kino Engelin kassalta. Ennakkovarauksia ei Kino Engeliin voi tehdä.

 

Kesäkinon ohjelmistossa nähdään mm. seuraavat elokuvat:

Chungking Express

Cinema Mondo lanseeraa uudelleen Suomen valkokankaille kolme Wong Kar Wain modernia klassikkoa ja urbaania avainteosta. Chungking Express (1994), Happy Together (1997) ja Fallen Angels (1995) saapuvat kaikki ohjelmistoon kesän aikana, ja ne kaikki saavat ensiesityksensä Kesäkino Engelissä. Chungking Express Kesäkino Engelissä 1.6. alkaen jo klo 23 ja Kinopalatsissa 8.6. alkaen. HUOM! Kesäkinon ennakkomyynti Kino Engelistä 25.5. lähtien!

Hair

Milos Formanin klassikkomusikaali Kesäkinossa 8.-14.6. Hair on energiaa, intohimoa ja koko kansakunnan villinnyttä musiikkia pursuva, viihdyttävä ylistys 60-luvun myrskyisälle tunnelmalle. Oscar©-palkitun ohjaaja Milos Formanin loistavasti toteuttama elokuvaversio Broadwayn menestys-ilmiöstä sijoittuu musikaalien ehdottomaan korkeimpaan kärkeen.

Hinnasta viis

Audrey Tautou syöksyi suoraan Da Vinci -koodin kuvauksista Rivieralle esittämään huijaria: Hinnasta viis -Irene pukeutuu rikollisen uhkarohkeasti leikattuihin mekkoihin ja rahastaa ammattimaisesti kultarannikon rahakkaita pelimiehiä. Syntymäpäivänään yksinäisyyden yllättämä Irene rakastuu aidosti, kun työpaikalle nukahtanut Jean (Gad Elmaleh) heittäytyy romanttisen epätoivon riivaamana sikaritehtailijamiljonäärin rooliin, ja sekoittaa sen seitsemäntoista sateenvarjodrinkkiä sydämensä valitulle. Osaako rakkauden ammattilainen enää kuunnella sydämensä ääntä? Miten ihmeessä Jean selittää pankilleen sen että kaikki tilit nyt vain tyhjenivät yhden tavallisen päivän aikana. Ja kuinka mittaamattoman paljon onnea yhdellä onnenlantilla voikaan ostaa? Mutta vain jos se on taskunpohjan viimeisistä viimeinen killinki! Kesäkino Engelin virallinen avajaiselokuva 29.6.!

Backstage

Ehdoton heittäytyminen suhteeseen on peli jossa ranskalaisilla on kotikenttäetu. Tavalla tai toisella muotopuolet pariskunnat ovat käyneet tunnekuohun vimmalla päin kohtaloa kautta ranskalaisen elokuvahistorian. Emmanuelle Bercot on kehittänyt kaavaan uudet mausteet ja ohjannut riipivän kuvauksen nuoren fanin ja kylmän diivan suhteesta. Kesäkino Engel-näytökset 8.-14.6.

Kino Engelin kotisivu

Kesäkino-valokuva: Mika Tukia

Muropaketin uusimmat