Uusimmat

Viikon valio: Night Visions – öisiä visioita läpi yön

26.03.2007 14:22 Tatu Junni

Heti Rakkautta & Anarkia -festivaalien jälkeen Suomen mielenkiintoisin elokuvatapahtuma on taas keskuudessamme. Fantasia-, kauhu-, sci-fi- ja kulttielokuvien karnevaali Night Visions järjestetään Helsingin Kino Engelissä 30.3.-1.4. ja Tampereen Niagarassa 3.-7.4.2007. Mukaan on valikoitunut 11 elokuvaa, joiden yhdistävänä tekijänä on lähinnä se, ettei niistä yhtäkään tulla näkemään Finnkinon isoissa teattereissa prime time -aikaan. Poikkeuksen muodostaa kuitenkin Zack Snyderin ohjaama Frank Miller -filmatisointi ”300”, jonka varsinainen ensi-ilta on Suomessa 6. huhtikuuta. v

Night Vision järjestetään kahdesti vuodessa. Päätapahtumia ovat kevätkaudella järjestettävä Back to Basics -festivaali ja syksyllä lokakuun lopussa Halloween-merkkipäivää juhlistava Maximum Halloween -festivaali. Lisäksi Night Visions jalkautuu omien sanojensa mukaan vuosittain muualle Suomeen ennennäkemättömien elokuvahelmien muodossa aina tarpeen mukaan. Festivaalin takana on geneerisesti nimetty Night Visions – Yön kuvat ry.

Tänä keväänä ohjelmisto on vähintäänkin mielenkiintoinen. Mukana on mm. Martin Weiszin ohjaama ”Grimm Love”, joka kertoo saksalaiskannibaalista, joka löysi vapaaehtoisen uhrinsa internetin kautta sekä ”Unelmien Sielunmessusta” tutun Darren Aronofskyn ohjaama ”The Fountain”, jota ei ennakkohuhuista huolimatta tulla Suomen elokuvateattereissa näkemään. Mukana on myös harvinaisempia kulttiklassikkoja, kuten Sharad Patelin ”Rise And Fall Of Idi Amin”, joka jättää alkuvuodesta ensi-iltansa saaneen ”The Last King Of Scotlandin” varjoonsa.

Elokuvien tarkemmat kuvaukset ja esitystiedot kannattaa lukea Night Visionsin kotisivuilta. Tapahtuman yksittäisliput maksavat 7 euroa ja sarjalippu (7 esitystä) 28 euroa. Sarjakortti on henkilökohtainen ja sillä voi lunastaa näytöslippuja ainoastaan varsinaisen Night Visions -yön näytöksiin 31.3.-1.4.2007. Sarjalipun oston yhteydessä valitut yksittäiset näytösliput voi lunastaa Kino Engelistä perjantaina 30.3. klo 21-00.45 ja lauantaina 31.3. klo 19 alkaen.

Perjantaina 30.3. järjestetään Warm Up -näytöksiä, joihin pääsee sisään ainoastaan yksittäislipuilla, joiden myynti siis Kino Engelissä samana iltana klo 21 alkaen.

Night Visionsin kotisivut

Muropaketin uusimmat