Viikon valio: Rare Exports Inc.

19.11.2007 12:32 | Muropaketin toimitus

Oliko Joulutarinan joulupukki liian tosikko? Etkö kestä Disneyn jouluelokuvien lällyilyä? Onko Samu Sirkan joulutervehdys kulunut jo puhki? Siinä tapauksessa kannattaa katsoa Kaistalta Rare Exports Inc. -lyhytelokuva jatko-osineen. Muutaman vuoden vanhat pätkät toimivat vielä tänäkin jouluna loistavasti, sillä idea joulupukista vaarallisena villipetona on yksinkertaisesti niin nerokas.

Rare Exports Inc. on vuonna 2003 valmistunut fiktiivinen yritysesittely, jossa näytetään miten luonnonvaraisista joulupukeista tehdään intensiivisen koulutusjakson aikana ostoskeskuskelpoisia yksilöitä maailman markkinoille.

Rare Exports Inc. valmistettiin alun perin joululahjaksi tuotantoyhtiö Woodpecker Filmin asiakkaille. Muutamassa kuukaudessa sen kävi kuitenkin katsomassa yhtiön nettisivuilla yli puoli miljoonaa ihmistä ja suosion seurauksena sen televisio-oikeudet osti mm. Canal+. Elokuva on kiinnostanut myös monia festivaaleja sekä mm. ohjaaja Luc Bessonia, joka halusi liittää sen omaan vuosittaiseen maailman parhaiden lyhytelokuvien koosteeseensa.

Rare Exports Inc.:in jatko-osa Rare Exports Inc. – Safety Instructions on vuonna 2005 valmistunut, yhtiön sisäinen, jälleenmyyjille ja maahantuojille tarkoitettu ja erittäin salaiseksi luokiteltu turvaohjeisto. Filmi paljastaa karmaisevalla tavalla totuuden, jonka Rare Exports Inc. haluaa asiakkailtaan ja medialta salata: huonosti kohdeltu ja ärsytetty joulupukki voi päätyä raivoisaan tilaan, jossa ainoa keino säästää ihmishenkiä on lopettaa pukki.

Rare Exportsien pääosissa nähdään mm. Miehen työstä ja Studio Julmahuvista tuttu Tommi Korpela sekä mm. Bad Luck Loven pääosassa nähty Jorma Tommila.

Ohjauksesta vastaa puolestaan Jalmari Helander, jonka tunnetuimpia töitä ovat Ukkosen ja Maximillian Tarzanin kaltaiset toiminnalliset lyhytelokuvat.

Rare Exports Inc. (2003)

Rare Exports Inc. – Safety Instructions (2005)

Muropaketin uusimmat