Uusimmat

Viikon valio: Transformers cosplay – pukeudu botiksi

06.07.2007 10:00 Tatu Junni

Michael Bayn ohjaama ja Steven Spielbergin tuottama Transformers-elokuva saapui elokuvateattereihin tällä viikolla. Rainaa on odoteltu innoissaan ainakin niiden joukossa, jotka olivat autobot-faneja jo kultaisella 80-luvulla Transformers-manian saadessa alkunsa. Joillekin pelkkä Transformersien katseleminen ei kuitenkaan riitä. He haluavat myös näyttää esikuviltaan…

Ystävämme Wikipedia määrittelee ”cosplayn” seuraavasti: ”Cosplay, lyhennetty sanoista ’costume play’ (japanilaisittain ’kosupure’), on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi. Cosplayn juuret ovat Yhdysvaltain scifitapahtumissa, mutta nykymuodossaan se on rantautunut länteen Japanista, missä se on verraten suosittua ja josta suurin osa cosplay-pukujen hahmoista lainataankin.”

Suomessa cosplaysta ovat innostuneet lähinnä anime-nuoret sekä roolipelaajat, joiden aikaansaannoksia voi ihailla mm. Espoossa elokuussa järjestettävässä Ropecon-roolipelitapahtumassa. Vaikka cosplay-harrastus on Suomessa vielä melko pienten piirien juttu, on suuressa maailmassa ilmiön piirissä saatu jo melko upeitakin asuja aikaiseksi – vai mitä sanoisitte alla olevan videon Transformers-puvuista?

”Transformers – more than meets the eye”… Indeed!

Kaistan Transformers-elokuva-arvostelu