Uusimmat

Viikon valio: Turpa kiinni ja kamera käteen

11.05.2007 08:39 Tatu Junni

Young Ciné on valtakunnallinen, nuorten järjestämä 13–26-vuotiaille elokuvantekijöille suunnattu lyhytelokuvafestivaali. Ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan etsitään parhaillaan nuorten tekemiä lyhytelokuvia. Festari käynnistyy elokuussa ja huipentuu 1.9. Espoon Leppävaaran Sellosalissa järjestettävään gaalailtaan.

Festivaalin teema on ”Turpa kiinni nuoret – isänmaalla, äidinkielellä.” Elokuvien avulla nuoret ilmaisevat toisilleen mikä heitä kiinnostaa, liikuttaa ja puhuttaa. Teema on vapaasti nuorten tulkittavissa, mutta elokuvan pitää jollain tavalla asettua teeman alle. Elokuvien suosituspituus on noin 20 minuuttia ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 30.6.2007.

Kaikki festivaaliin osallistuvat elokuvat näytetään Espoossa järjestettävissä karsinnoissa, joissa nuorista koostuva raati valitsee gaalailtaan pääsevät teokset. Kilpailuun osallistuneita filmejä arvioi gaalaillassa tuomaristo, joka palkitsee menestyneimmät filmit ja jakaa lisäksi kunniamainintoja. Tuomaristo koostuu puolestaan neljästä ulkopuolisesta kunniavieraasta sekä yhdestä Young Ciné -tapahtuman järjestäjästä.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat mm. Espoon Nuorisovaltuusto, Espoon Nuorisotoimi, Dynamoid Oy (Irc-Galleria), Mannerheimin Lastensuojeluliitto, EKTY ry, Nuorten Akatemia ja Helsingin Osuuspankki. Hanke on rahoitettu Euroopan yhteisön tuella. Hankkeen sisältö ei välttämättä edusta Euroopan yhteisön tai kansallisen toimiston kantaa, eivätkä ne ole siitä millään tavoin vastuussa.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeita löytyy nettisivuilta sivulta www.youngcine.com.

Muropaketin uusimmat