Uusimmat

Viikon valio: Zombie Walk Helsinki 2: Spring of the Zombie

02.05.2007 17:45 Tatu Junni

Mikä voisikaan olla hienompi tapa viettää aurinkoista kevätpäivää kuin leppoinen kävely hyvässä seurassa suloisen Suomen pääkaupungin kaduilla? Aivan, oikea vastaus on tietenkin leppoisa kävely hyvässä seurassa suloisen Suomen pääkaupungin kaduilla aivoja syöväksi zombieksi pukeutuneena! Tähän tarjoutuu nyt oiva tilaisuus, sillä Zombie Walk järjestetään lauantaina 5. toukokuuta Helsingissä.

Zombiet, nuo leppoisat vesselit, ovat olleet kauhuelokuvien vakiokalustoa aina siitä lähtien, kun George A. Romero julkaisi ensimmäisen zombieleffansa, ”Elävien kuolleiden yö” (Night of the Living Dead) vuonna 1968. Sittemmin zombeja on nähty Elävien kuolleiden yön jatko-osien ohella mm. videopeleissä ja lukuisissa elokuvissa. Viime aikojen vakuuttavin zombiehirmuilu on kuitenkin nähty – hieman yllättäen – sarjakuvapuolella.

Vuosina 2005-2006 ilmestynyt minisarja ”Marvel Zombies” kertoi vaihtoehtoulottuvuudesta, jossa Marvelin legendaarisimmat sankarit ja pahikset ovat muuttuneet verenhimoisiksi zombeiksi. Splatteria ja hurttia huumoria ei sarjasta uupunut: esimerkiksi yleensä niin puhtoinen Kapteeni Amerikka paahtaa sarjassa baanalla kallo kahtia halkaistuna tuoretta lihaa metsästämässä yhdessä mm. Hämähäkkimiehen ja Wolverinen kanssa. ”Marvel Zombies” oli sarjakuvapiireissä melkoinen menestys, ja niinpä sille päätettiin tehdä jatkoa. Parhaillaan USA:ssa julkaistaan minisarjaa ”Marvel Zombies vs. The Army Of Darkness”, jossa zombiesankareiden ohella seikkailee ”Evil Dead” -elokuvista tuttu Ash.

Jep, zombit ovat muotia ja siksi olisi itsekin ehkä hauska olla sellainen. Mutta miten heilua kadulla ”aivoja, aivoja” -mantraa hokien ilman, että poliisi korjaa talteen? Apuun rientää Zombie Walk. Kyseessä on viime vuonna Suomeen saapunut alakulttuurin muoto, jossa joukko ihmisiä naamioituu eläviksi kuolleiksi ja kulkee ennalta määrätyn reitin eläytyen tähän rooliin. Joillekin zombievaellus on kannanotto, toisille tapa tuoda surrealismia tylsään katukuvaan tai vain hullutella ja pitää hauskaa kauhun merkeissä. Zombie Walkissa ei perinteisten normien mukaan ole mitään järkeä, mutta väliäkö tuolla. Vuoden 2006 syksyllä järjestetyn Zombie Walk Helsinki # 1:n kävijät ovat nimittäin kehuneet tapahtumaa vuolaasti, eikä hauskanpidolle tunnetusti tarvitse olla järkiperäisiä syitä.

Edellinen Zombie Walk veti matkaansa n. 80 kalvakkaa raahustajaa, ukkosmyrskystä ja sateesta huolimatta. Sunnuntaina 1. lokakuuta 2006 kuljettu reitti kulki Kiasmalta Senaatintorille. Illalla kuolonkankea meno jatkui Zombie a go go-klubilla Lepakkomiehessä. Lauantaina 5. toukokuuta matka jatkuu sieltä, minne viimeksi jäätiin. Kello 18 alkava Zombie Walk vie laahustajat Senaatintorilta Ruttopuistoon. Illalla voi jäädä kaltaistensa kanssa pikniköimään Ruttopuistoon. Mahdollisesta jatkoklubistakin on ollut puhetta syksyn tapaan.

Zombie Walk on luonnollisesti kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, sillä eihän zombeilla rahaa ole. Lunttaa siis zombien käytösohjeet tapahtuman kotisivulta, ota rento asenne ja lähde mukaan elämäsi mielenkiintoisimmalle katumarssille. Opintotuen, terveydenhuollon ja maaseudun puolesta on jo marssittu – nyt on aika marssia aivojen puolesta!

Zombie Walkin kotisivu

Muropaketin uusimmat