Viime vuosien paras Stephen King -sarja loppui – Fanien lisäksi myös Stephen King on harmissaan

17.12.2020 08:59 | Muropaketin toimitus

Stephen Kingin The Stand – Tukikohta -kirjaan perustuva uutuussarja alkaa tänään HBO Nordicissa. 

Stephen Kingin The Stand – Tukikohta -järkäleromaaniin pohjautuva saman niminen sarja alkaa tänään HBO Nordicilla. Sen kunniaksi King käy läpi The New York Timesin pitkässä jutussa hänen kirjojensa pohjalta tehtyjä sarjoja.

Haastattelu on kiinnostava, sillä kirjailija sanoo siinä asiat suoraan ja haukkuu ne teokset, jotka sen ansaitsevat. Usein King on hehkuttanut ainakin etukäteen elokuvia, jotka osoittautuivat aivan kamalaksi kuraksi, kuten hirvittävä Musta torni -leffa. Usein hän on kyllä myös muuttanut myöhemmin mielipidettään.

Viime vuosien ehkäpä parhaan King-sarjan, eli Hulun Castle Rock -antologiasarjan lopettaminen vain kahden tuotantokauden jälkeen harmittaa kirjailijaa.

– Castle Rockin tekijät olivat kirjojeni kovia faneja ja pidin siitä mitä he tekivät sarjassa. Erityisesti kakkoskausi oli hieno, ja olisin toivonut sarjan jatkuvan, King sanoo.

Castle Rock keräsi kehuja niin kriitikoilta kuin faneilta, mutta sen katsojaluvut eivät olleet kovin kummoisia. Toisena syynä sarjan lopettamiseen oli se, että Castle Rock oli Warner Bros TV:n tekele, joka keskittyy nyt tekemään alkuperäissarjoja Hulun kilpailijalle, yhdysvaltalaiselle HBO Max -suoratoistopalvelulle.

Lisäksi sarja ei perustunut suoraan mihinkään Kingin kirjaan, vaan ammensi useista hänen teoksistaan ja kertoi uusia tarinoita Kingin kuvitteellisessa Castle Rockin kaupungissa.

Suomessa Castle Rock -sarjaa esitti tuoreeltaan HBO Nordic, jossa sen kaksi kautta ovat edelleen katsottavissa. Muropaketin arviossa sarjan ensimmäisestä kaudesta todettiin kesällä 2018 muun muassa seuraavaa:

”Castle Rock -kauhusarjan pääpäsmäreille Sam Shaw’lle ja Dustin Thomasonille on pakko nostaa hattua. Hyvän Stephen King -adaptaation tekeminen ei ole helppoa hommaa, saati sitten suunnilleen koko kirjailijan luoman universumin ahtaminen yhteen tv-sarjaan. Parivaljakko onnistuu kuitenkin kolmen ensimmäisen jakson perusteella ilahduttavan hyvin.”

Arvostelu: Upea Castle Rock -kauhusarja on herkkua kaikille Stephen King -faneille