Uusimmat

Viime vuosien parhaisiin komediasarjoihin lukeutuva What We Do in the Shadows saa jatkoa vielä ennen kesää

10.01.2020 07:58 Muropaketin toimitus

Taika Waititin vampyyrikomedia jatkuu huhtikuussa.

FX-kanavan viime vuoden alussa esittämän What We Do in the Shadows -vampyyrikomedian ensimmäinen kausi oli pirullisen hauska. Taika Waititin ohjaamaan vuoden 2014 saman nimiseen elokuvaan perustuvan sarjan idea kantoi kymmenen jakson ajan, ehkä jopa paremmin kuin alkuperäisteoksessa.

Nyt parodian ja mokumentin sekoitusta on luvassa lisää, sillä sarjan kakkoskausi alkaa Yhdysvalloissa Deadlinen mukaan 15 huhtikuuta. Tuolloin nähdään kaksi jaksoa ja yhteensä niitä on tarjolla taas kymmenen. Suomen ensi-iltaa ei ole vielä varmistettu, mutta HBO Nordic esitti ensimmäisen kauden tuoreeltaan, joten eiköhän jatkokin nähdä täällä suunnilleen samaan tahtiin kuin Jenkeissä.

Muropaketin arviossa ensimmäinen tuotantokausi keräsi kehut. Siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Perusidea on sama kuin leffassa, eli meininki on täyttä Spinal Tapia. Mukana on hahmoja, joita ei elokuvassa nähty ja näyttelijät sekä tapahtumapaikka ovat menneet vaihtoon, mutta tyylilaji on edelleen mokumentti. Myös What We Do in the Shadows -sarjassa seurataan kimppakämpässä asuvia vampyyreja, jotka eivät ole sopeutuneet nykyaikaan. Viittoihin ja hörhelöihin pukeutuvat verenimijät elävät edelleen samaan tyyliin kuin satoja vuosia sitten, ollen naurunaihe myös muille vampyyreille.”

Arvostelu: Thor-ohjaaja Taika Waititin What We Do in the Shadows -vampyyrikomedia toimii loistavasti myös tv-sarjana