Viimeinen 1917-traileri osoittaa, että Bond-ohjaaja Sam Mendes on tehnyt hyvin poikkeuksellisen sotaelokuvan – Ensi-ilta Suomessa tammikuussa

19.12.2019 10:00 | Muropaketin toimitus

Ohjaaja Sam Mendesin 1917-elokuvaa kehutaan mestariteokseksi.

Sam Mendesin ohjaama 1917-sotadraama on näytetty jo Suomessakin medialle, vaikka sen ensi-ilta on täällä valitettavasti vasta 24. tammikuuta. Ulkomaalaisten medioiden hehkutus on täysin ansaittua. Nyt Universal Pictures on julkaissut elokuvasta viimeisen trailerin, ja tämä juttu spoilaa leffan jipon. Eli lopeta lukeminen tähän, jos et halua tietää mikä leffassa on kriitikoiden mielestä niin ihmeellistä.


 

Reilun parin minuutin mittainen traileri esittelee leffan tyylin. 1917 on leikattu kasaan niin, että se vaikuttaa olevan alusta loppuun asti yhtä ja samaa pitkää ottoa. Metacriticin yhteen kasaamien kriitiikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä huimat 81 / 100 ja Rotten Tomatoes -sivustolla näkemästään on pitänyt 94 prosenttia kriitikoista.

Ensimmäisen maailmansodan tapahtumista kertovan leffan pääosissa nähdään esimerkiksi Captain Fantastic -leffasta tuttu George MacKay ja Game of Thronesissa esiintynyt Dean-Charles Chapman.

Bond-elokuvista ja American Beautysta parhaiten tunnetun ohjaaja Mendesin sotaepookissa esiintyvät myös muun muassa Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden ja Mark Strong. Mukana ovat lisäksi Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan ja Claire Duburcq.

Suomessa nimellä Taistelulähetit – 1917 tunnettu teos sai maailmanensi-iltansa 4. joulukuuta Royal Film Performance -tapahtumassa, ja Yhdysvalloissa se tulee laajempaan levitykseen jo 25. joulukuuta.

Virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Ensimmäinen maailmansota on kuumimmillaan. Kaksi nuorta brittisotilasta, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavat mahdottoman tehtävän. Heidän tulee päästä vihollislinjan läpi ja viedä perille viesti, joka estää satoja sotilaita vastaan suunnitellun kuolettavan iskun. Iskun kohteena on myös Blaken veli.

Taistelulähetit– 1917 -elokuvan ohjaa Sam Mendes, joka myös kirjoitti käsikirjoituksen yhdessä Krysty Wilson-Cairnsin (Penny Dreadful) kanssa. Sam Mendesin aiempiin ohjaustöihin lukeutuvat muun muassa Oscar-palkitut elokuvat Skyfall, Spectre ja American Beauty.”

Muropaketin uusimmat