UUSIMMAT

Voisiko H.P. Lovecraft -elokuva At the Mountains of Madness vielä toteutua? Guillermo del Toro ei ole luopunut toivosta

02.12.2021 17:30 | Muropaketin toimitus

At the Mountains of Madness on ollut Guillermo del Toron intohimoprojekti jo yli 10 vuotta.

Guillermo del Toro alkoi kirjoittaa H.P. Lovecraftin novelliin At the Mountains of Madness pohjautuvaa käsikirjoitusta vuonna 2010. Tuolloin Universal hyllytti projektin vedoten sen suureen budjettiin ja siihen, että del Toro vaati saada tehdä elokuvasta aikuisille R-ikärajalla suunnatun.

Del Toro allekirjoitti viime vuonna Netflixin kanssa monivuotisen sopimuksen yhteistyöstä ja nyt ohjaaja haaveilee At the Mountains of Madnessin tekemisestä suoratoistojätin kanssa yhteistyössä. Tuoreessa haastattelussa (The Wrapin kautta) del Toro kertoo nostaneensa Lovecraftin tarinan heti ensimmäisenä esille.

“Teepä villi arvaus siitä, mikä oli ensimmäinen [Netflixille] esittelemäni projekti. Kävin läpi komeroni ja löysin Monte Criston ja At the Mountains of Madnessin. Ne olivat kaksi ensimmäistä, mitä esittelin heille”, del Toro kertoo.

Hän ei kuitenkaan tekisi elokuvaa enää sen käsikirjoituksen pohjalta, jonka työsti 15 vuotta sitten. Hän kertoo voivansa karsia siitä perinteisesti kassamagneetteihin liitetyt elementit.

“Voin nyt suunnitella jotain esoteerisempaa, oudompaa, pienempää ja palata joihinkin sellaisiin kohtauksiin, mitkä tuolloin jäivät pois.”