Vuoden 2008 hirviöelokuva Cloverfield on saanut jo kaksi “jatko-osaa”, mutta nyt on vihdoinkin tekeillä se, jota fanit ovat odottaneet

01.02.2021 09:00 | Muropaketin toimitus

Cloverfield-elokuva saa vihdoinkin kunnon jatko-osan.

The Hollywood Reporter kertoo Paramount Picturesin ja J.J. Abramsin Bad Robot Productions -tuotantoyhtiön palkanneen Joe Bartonin seuraavan Cloverfield-elokuvan käsikirjoittajaksi. Neljäs Cloverfield on vihdoinkin fanien pitkään odottama suora jatko-osa vuoden 2008 ensimmäiselle elokuvalle.

Matt Reevesin ohjaama Cloverfield oli jättihitti, sillä vain 25 miljoonan dollarin budjetilla tehty hirviöelokuva tuotti noin 172 miljoonaa dollaria. Leffan jatko-osat 10 Cloverfield Lane ja The Cloverfield Paradox eivät jatkaneet ensimmäisen elokuvan kertomusta. Molemmat niistä olivat myös alun perin itsenäisiä teoksia, jotka muokattiin osaksi Cloverfield-universumia.

Alkuperäinen Cloverfield oli tyyliltään niin sanottu found footage -elokuva, mutta tuleva jatko-osa toteutetaan perinteisempään tyyliin.

Kuvausaikataulusta saati ensi-illasta ei ole vielä tietoa, mutta THR kertoo tuotannon alkavan todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

Käsikirjoittaja Barton toimii tällä hetkellä HBO Maxin The Batman -elokuvan spinoff-sarjan showrunnerina. Gotham Cityn poliisilaitoksesta ja sen korruptiosta kertova sarja sijoittuu samaan universumiin kuin Reevesin ohjaama ja Robert Pattinsonin tähdittämä The Batman -elokuva.