Uusimmat

Vuoden 2013 pahiten flopannut elokuva on nyt selvillä

28.11.2013 20:04 Muropaketin toimitus

WikiLeaks

Elokuvavuotta 2013 on vielä kuukausi jäljellä, mutta jo tässä vaiheessa on aika hyvin selvillä, mitkä olivat kauden pahimmat flopit.

Vuoden pahimman mahalaskun tehnyt elokuva on WikiLeaksista ja sen perustaja Julian Assangesta kertova Viides valta eli The Fifth Estate. Talouslehti Forbesin mukaan se keräsi maailmanlaajuisesti vaatimattomat kuuden miljoonan dollarin lipputulot. Elokuvan tekeminen puolestaan maksoi 28 miljoonaa.

Eli ei, jatko-osaa ei ole luvassa.

Bill Condonin ohjaaman Viides valta -elokuvan virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

”Aikamme keskustelluimman ja ristiriitaisimman organisaation, Wikileaksin, perustaja Julian Assange (Benedict Cumberbatch) ja kollegansa Daniel Domscheit-Berg (Daniel Brühl) ryhtyvät etuoikeutettujen ja vallassa olevien vahtikoiriksi. He perustavat alustan, jonka kautta whistleblowerit voivat nimettömästi vuotaa salaista tietoa ja näin valottaa valtioiden synkkiä salaisuuksia ja yritysten rikoksia. Pian Wikileaks sivusto julkaisee kovempia uutisia kuin perinteiset arvostetut mediat yhteensä. Kun Assange ja Domscheit-Berg pääsevät käsiksi USA:n historian salaisimpiin kansioihin, he väittelevät mikä hinta joudutaan maksamaan salaisuuksien pitämisestä vapaassa yhteiskunnassa – tai niiden paljastamisesta?

Viidennen vallan lisäksi vuoden pahimmin epäonnistuneita projekteja ovat olleet Sylvester Stallonen Bullet to the Head, Harrison Fordin Paranoia, Jason Stathamin Parker sekä Mark Wahlbergin ja Russell Crowen Broken City.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

o WikiLeaks-elokuvan tähdi Benedict Cumberbatch vastasi Julian Assangen syytöksiin 14.10.2013
o Julian Assange julkaisi WikiLeaksissa kirjeen häntä näyttelevälle Benedict Cumberbatchille: ”Ei nyt millään pahalla, mutta…” 10.10.2013
o WikiLeaks haukkui uuden Viides valta -elokuvan ja julkaisi sen käsikirjoituksen 23.9.2013
o Arvostelu: Viides valta horisee kliseisesti Assangesta ja Wikileaksista 24.10.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Forbes