Vuoden 2017 kehutuin kauhuelokuva Get Out saapuu Suomeen jälkijunassa

13.03.2017 21:20 | Muropaketin toimitus

Rotovihasta ammentava kauhuelokuva Get Out on vuoden 2017 kehutuin ja budjettiinsa nähden menestynein kauhuelokuva. Suomen teattereihin se saadaan vasta toukokuussa.

Jordan Peelen ohjaamassa ja käsikirjoittamassa Get Outissa ”afroamerikkalaisen nuorukaisen vierailu hänen valkoihoisen tyttöystävänsä vanhempien luona saa pahaenteisen käänteen”.

Virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

Chrisin (Daniel Kaluuya, Sicario) ja Rosen (Allison Williams, Girls) suhde on edennyt siihen pisteeseen, että on aika tavata puolison perhe. Niinpä nuoripari lähtee viikonloppulomalle Rosen vanhempien Missyn (Catherine Keener, Captain Phillips) ja Deanin (Bradley Whitford, The Cabin in the Woods) luokse. Aluksi Chris tulkitsee Rosen perheen yltiöystävällisen käytöksen johtuvan siitä, että he yrittävät hermostuneesti hyväksyä tyttärensä suhteen erirotuiseen mieheen. Viikonlopun edetessä sarja toinen toistaan häiritsevämpiä paljastuksia kuitenkin johdattaa hänet käsittämättömän totuuden äärelle.

Suomessa 5.5.2017 ensi-iltansa saava Get Out on kerännyt tähän mennessä 111,1 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Elokuva tehtiin vain 4,5 miljoonalla, joten Peelen esikoisohjauksesta on kehkeytynyt melkoinen menestystarina. Elokuva on kerännyt taalojen lisäksi myös kehuja. Esimerkiksi IMDb:ssa Get Outin arvosana on nyt 8,3/10.

Muropaketin uusimmat