Vuoden sci-fi-tapaus saapuu sittenkin Suomen elokuvateattereihin [traileri]

03.11.2011 13:12 Muropaketin toimitus

Joe Cornishin esikoisohjaus Attack the Block sai ensi-iltansa jo keväällä, ja elokuva on ehtinyt Euroopassa jo DVD:lle ja Blu-ray:llekin. Hieman yllättäen Atlantic Film kuitenkin tuo sci-fi-seikkailun Suomen elokuvateattereihin joulukuussa.

Yhdeksän miljoonan punnan budjetilla toteutettu Attack the Block on yksi vuoden 2011 puhutuimmista sci-fi-elokuvista. Sen pääosissa nähdään Nick Frost, John Boyega, Jodie Whittaker ja Alex Esmail. Internet Movie Databasessa Attack the Block ei ole saanut järin hääviä arvosanaa (tällä hetkellä 6,8), mutta muualla elokuva on kerännyt kiitosta ja kehuja.

 

Tarina on seuraavanlainen:

Sairaanhoitoharjoittelija Sam on matkalla kotiin pahamaineiselle etelä-lontoolaiselle asuinalueelle, kun nuorisojengi ryöstää hänet. Kirkkaan meteoriitin tipahtaminen samaiselle parkkialueelle kuitenkin pelastaa nuoren naisen. Sam livahtaa pois juuri ennen kun jengin kimppuun hyökkää pieni avaruusolento. Jengiläiset ottavat olion kiinni ja tappavat sen, sillä onhan olio tunkeutuja, jolla ei jengin reviirille ole asiaa.

Samalla kun Sam ja poliisit metsästävät rötösteleviä jengiläisiä, meteoriitien toinen aalto iskeytyy maahan. Varmoina voitostaan jengiläiset tarttuvat aseisiin ja hyppäävät maastopyöriensä ja mopojensa selkään käydäkseen tunkeilijoita vastaan. Mutta tällä kertaa jengiä vastassa onkin jotain paljon uhkaavampaa.

Tutut kotikulmat muuttuvat taistelukentäksi, eikä mikään ei pitele jengiläisiä puolustamasta omaa aluettaan. Kourallisesta toivottomana pidettyjä ongelmanuoria tulee Samin – ja koko korttelin – ainoa toivo taistelussa avaruuden vihollista vastaan.

Attack the Blockin ensi-ilta on Suomessa 9. joulukuuta.