Vuohenkiveksillä impotenssia korjanneesta valelääkäristä kertovan elämänkertaelokuvan pääosaan Matt Damon

21.09.2017 13:20 | Muropaketin toimitus

Matt Damon on tähdittänyt jo kahta tänä syksynä maailman elokuvafestivaaleja kiertänyttä elokuvaa – George Clooneyn ohjaamaa Suburbiconia sekä Alexander Paynen Downsizingia. Nyt Variety on julkistanut hänen tarttuneen uuteen elokuvaprojektiin nimeltä Charlatan.

Charlatan kertoo 1900-luvun alussa vaikuttaneesta, oikeasti eläneestä valelääkäristä nimeltä John R. Brinkley. Brinkley tunnetaan erityisesti siitä, että hän siirsi vuohen kiveksiä potilaittensa vatsaonteloon parantaakseen näiden miehistä kyvykkyyttä. Kiistanalaisten operaatioiden seurauksena kymmenet hänen potilaistaan kuolivat leikkausten komplikaatioihin, minkä jälkeen hänen lääkärilupansa peruttiin. Hämmentävää kuitenkin on, että Brinkley sai harjoittaa ”ammattiaan” parisenkymmentä vuotta!

Elokuvassa Brinkleytä esittää Matt Damon.

Charlatan pohjautuu Pope Brockin kirjoittamaan kirjaan ”Charlatan: America’s Most Dangerous Huckster, the Man Who Pursued Him, and the Age of Flimflam” ja elokuvakäsikirjoitukseksi sen muokkaavat mm. Ocean’s Thirteenin kynäilleet Brian Koppelman ja David Levien.

Comingsoon.netin mukaan myös toinen, kilpaileva elokuvaprojekti Brinkleyn elämästä on suunnitteilla. Sen ohjaa Richard Linklater ja huijaritohtoriksi on kiinnitetty Robert Downey Jr.

Kuva elokuvasta Downsizing, jonka ensi-ilta Suomessa on tammikuussa 2018.

Muropaketin uusimmat