Vuosi 2014 tuo muutoksia Espoon ja Rovaniemen elokuvateatterikentälle

27.12.2013 08:30 | Muropaketin toimitus

Finnkino ja Bio Rex Cinemas ovat liiketoimintakaupalla sopineet Espoon Bio Rex Sellon siirtymisestä Finnkinon omistukseen ja Rovaniemen elokuvateatteri Maximin siirtymisestä Bio Rexille 1.1.2014 alkaen.

Finnkino vahvistaa 6-salisella, Leppävaaran kauppakeskus Sellossa sijaitsevalla leffateatterilla palveluitaan Espoossa. Rovaniemellä 2-salisen, kauppakeskus Sampokeskuksessa sijaitsevan Maximin siirtyminen Bio Rexin elokuvateatteriketjuun tukee hyvin yhtiön tavoitteita kehittää elokuvissa käyntiä keskisuurilla paikkakunnilla ja on luonteva osa Bio Rexin elokuvateatteriverkostoa.

”Meillä on ilo päästä tarjoamaan lumoavia elokuva- ja kulttuurielämyksiä laajemmalla alueella Espoossa. Sijainti Leppävaarassa loistavien kulkuyhteyksien varrella on elokuvissakävijöiden kannalta erinomainen”, kertoo toimitusjohtaja Liisi Jauho Finnkinolta.

Bio Rex Cinemas Oy:n pääomistajat Marko Röhr ja Ilkka Matila toteavat Bio Rexin palaavan vahvuusalueelleen: ”Tällä järjestelyllä Bio Rex Cinemas vahvistaa alkuperäistä liikeideaansa, jossa Bio Rex –elokuvateatteriketju keskittyy keskisuurten paikkakuntien elokuvateatteriverkoston kehittämiseen. Monilla paikkakunnilla elokuvateatterit ovat auttamattomasti vanhentuneet tai suljettu, näiden paikkakuntien elokuvateattereihin Bio Rex panostaa jatkossa. Tämä järjestely vapauttaa resursseja tavoitteen toteuttamiseen.”

Henkilökunta siirtyy uusien omistajien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Vuosittain katsojia Espoon Bio Rex Sellossa on n. 180 000 ja Rovaniemen Maximisssa n. 70 000.

Lähde: Filmikamari