Uusimmat

Walt Disney Company: ”John Carter tuottaa meille 200 miljoonan dollarin tappiot”

20.03.2012 11:53 Muropaketin toimitus

John Carter

Edgar Rice Burroughsin kirjoihin pohjautuva John Carter sai ensi-iltansa pari viikkoa sitten. Tässä vaiheessa jopa elokuvan tuotantoyhtiö Walt Disney Pictures on valmis myöntämään tieteisseikkailun flopanneen.

John Carter on kerännyt kohtalaisen suopeat arvostelut ja tuottanut maailmanlaajuisesti lähes 200 miljoonaa dollaria. Tämä ei kuitenkaan riitä kattamaan kalliita tuotantokuluja. Walt Disney Pictures onkin nyt julkaissut tiedotteen, jonka mukaan John Carter tuottaa yhtiölle todennäköisesti 200 miljoonan dollarin tappiot.

Disneyn tiedote on hivenen harhaanjohtava, jopa kummallinen, sillä ilmoitetut tappiot koskevat elokuvateatterilevitystä. Ilmoituksessa ei ole huomioitu elokuvan kotiteatterimyyntien ja tv-esitysoikeuksien ennakoituja summia. John Carter myös pyörii edelleen tuhansissa teattereissa ympäri planeettaa, vaikka se ei USA:ssa olekaan onnistunut katsojatilastojen kärkeen nousemaan.

John Carteriin pettynyt Disney ilmoittaa suhtautuvansa toiveikkaasti vuoden 2012 muihin ensi-iltoihinsa. Toukokuussa saa ensi-iltansa megaelokuva The Avengers ja myöhemmin kesällä on luvassa Pixarin tuorein animaatioseikkailu Brave.

Lähde: Deadline