Warner Bros. kaupittelee uutta Teräsmies-elokuvaa kirkoille: ”Man of Steel kertoo oikeasti Jeesuksesta!”

15.06.2013 09:10 | Muropaketin toimitus

Man of Steel

Isä lähettää ainoan poikansa kehittymättömien olentojen keskuuteen pelastamaan heidät ja toimimaan esimerkkinä, valonkantajana. Poika kärsii, kokee olevansa ulkopuolinen ja epäilee itseään, mutta lunastaa lopulta paikkansa.

Puhummeko nyt Jeesuksesta vai Teräsmiehestä? Molemmista, tietenkin.

Kristinuskon vapahtajahahmon ja DC Comicsin supersankarin tarinoiden yhtäläisyydet ovat aina olleet tiedossa, ja Man of Steelin ensi-illan kynnyksellä asia on noussut taas esille. Tällä kertaa aihe on tosin alleviivattu, kehystetty ja kullattu ennennäkemättömällä tavalla. Warner Bros. Pictures nimittäin markkinoi elokuvaa ahkerasti kristityille seurakunnille ja on jopa laatinut saarnapuheen, jolla liittää kristilliset aiheet yhteen populaarikulttuurin kanssa.

Kirkon edustajia on kutsuttu Teräsmies-elokuvan ennakkonäytöksiin ja heitä varten on myös mm. leikattu Man of Steelistä supersankaritarinan hengellisiin puoliin keskittyviä mainoksia. Toiminnallaan Warner Bros. Pictures luonnollisesti havittelee entistä suurempaa yleisöä Man of Steelille, joka on studion tärkeimpiä ellei peräti tärkein ensi-ilta vuonna 2013. Vastaavia kampanjoita on aikaisemmin nähty Les Misérablesin, Soul Surferin ja The Blind Siden tiimoilta.

”Elokuva itseasiassa oli Kristuksen tarina ja Jumalan rakkaus oli kudottu osaksi sitä”, hehkutti eräs pappi näkemäänsä. Dome.fi osallistuu Man of Steelin pressinäytökseen maanantaina. Odotamme tulevaa mielenkiinnolla…

Zack Snyderin ohjaama Man of Steel saapuu Suomen elokuvateattereihin 26. kesäkuuta.

Lue myös:

Faktat tiskiin: Nähdäänkö Christopher Nolanin Batmania valkokankaalla enää ja mikä on Justice Leaguen tilanne?

Päivän Spotify-vinkki: Nyt korvat auki, jos pidit Yön ritari -trilogian soundtrackeista

Ovatko uuden Teräsmiehen lihakset lähtöisin piikeistä ja pillereistä?

Vaikea on olla innostumatta Teräsmies-leffasta Man of Steel uusimman trailerin jälkeen

Ensimmäinen kohtausnäyte 300-ohjaajan Teräsmies-leffasta Man of Steel

Teksti: Tatu Junni
Lähde: CNN