UUSIMMAT

Wesley Snipes muisteli Marvelin 1990-lukua – pyrki ennen Bladea ihan eri supersankariksi

02.02.2018 14:53 | Muropaketin toimitus

Blade

Wakandan valtaistuin ja Black Pantherin rooli kiinnostivat Wesley Snipesia aikoinaan. Kunnianhimoisena suunnitelmana oli luoda edistyksellinen elokuva-Wakanda, mutta projektin kaatuminen johti kohti Bladen syntymää.

Wesley Snipesin ura sai kokonaan uudenlaisen käänteen, kun näyttelijä vuonna 1998 astui ensimmäistä kertaa vampyyrintappaja Bladen saappaisiin. Hollywood Reporterin haastattelussa Snipes kuitenkin paljastaa, ettei Blade ollut hänen alkuperäinen toiveroolinsa. Supersankareista näyttelijää eniten kiinnosti nimittäin Black Panther.

1990-luvun puolivälissä Snipesin pyrkimyksenä oli tehdä elokuva Marvelin tuolloin vielä vähemmän tunnetusta sankarista. Projekti joutui kuitenkin voimakkaaseen vastatuuleen, kun käsikirjoitusta rustattiin uuteen uskoon, ohjaajaa ei saatu vahvistettua ja lopulta riittämättömät CG-valmiudet estivät afrikkalaisen Wakandan kuningaskunnan luomisen elokuvamuotoon.

Snipes muistelee, kuinka tuohon aikaan Marvel oli vielä kaukana siitä suuryrityksestä mitä se on nykyisin. Itse asiassa yhtiö hakeutui konkurssiin vuonna 1996, samaan aikaan, kun kilpakumppani DC Comics valloitti valkokankaita mm. Tim Burtonin Batmaneilla.

Snipes kuitenkin arvioi, että aika olisi ollut kypsä Black Pantherin kaltaiselle supersankarille: ”Black Panther on ikoninen hahmo, joka suurelle osalle maailmaa oli tuntematon, mutta niissä yhteisöissä, missä itse kasvoin, ihmiset rakastivat sitä.” Myös Stan Lee antoi projektille siunauksensa.

Elokuvan tarina joutui heti ristituleen. Snipes itse halusi elokuvan korostavan sarjakuvasta tutun Wakandan edistyksellisyyttä, kun taas muiden visioissa oli yksinkertaisempi sisällissota.

Elokuvateknologia ei kuitenkaan ollut vielä valmis Snipesin visioille, eikä sopivaa yhdistelmää Black Pantherin ohjaajaksi ja käsikirjoittajaksi löytynyt.

Idea Black Panther -elokuvasta johti Snipesin lopulta Bladen pariin: ”Se oli luonnollinen siirtymä. He molemmat [Black Panther ja Blade] olivat jaloja, he olivat taistelijoita. Joten ajattelin että hei, jos emme voi tehdä Wakandan kuningasta ja Vibraniumia ja Afrikan piilotettua kuningaskuntaa, tehdään sitten mustaihoinen vampyyri!”

Muropaketin uusimmat