World War Z 2 kaatui – David Fincherin seuraava projekti on mustavalkoinen henkilökuva Hollywoodista ja se menee suoraan Netflixiin

11.07.2019 14:02 | Muropaketin toimitus

David Fincher on vahvistanut seuraavan elokuvansa olevan henkilökuva toimittaja ja käsikirjoittaja Herman J. Mankiewiczista.

Viisi vuotta elokuvista taukoa pitänyt David Fincher on paljastanut seuraavan elokuvaprojektinsa. World War Z 2:n kaatumisen jälkeen Fincher suuntaa katseensa Hollywoodin kulta-aikaan ja tekee suoraan Netflixille menevän henkilökuvan Herman J. Mankiewiczista, kertoo The Hollywood Reporter.

Mank on tarina Herman Mankiewiczista, joka tunnetaan erityisesti siitä, että hän käsikirjoitti Citizen Kanen yhdessä Orson Wellesin kanssa ja jonka krediitin Welles yritti viimeiseen asti riistää häneltä. Elokuvassa Mankiewiczia esittää Gary Oldman. Käsikirjoituksen elokuvaan on tehnyt David Fincherin isä, Howard “Jack” Fincher.

Uutisen mukaan elokuva kuvataan mustavalkoisena, jotta siihen saadaan mukaan “klassisen Hollywoodin tunnelma”.

Mankiewicz palkittiin Oscarilla yhdessä Wellesin kanssa Citizen Kanen käsikirjoituksesta, vaikka Welles yritti taistella kumppaniltaan krediitin pois. Tästä yhteistyöstä on tehty myös hauska “humalainen versio” Comedy Centralin toimesta:

Yläkuva elokuvasta Citizen Kane (1941)