WTC-iskussa kuolleen miehen äiti: ”Zero Dark Thirtyn tekijät käyttivät poikani viimeistä puhelua luvatta!”

28.02.2013 08:50 | Muropaketin toimitus

Zero Dark Thirty

Kathryn Bigelowin Zero Dark Thirty on kerännyt erinomaisia arvosteluita ja ihan kivat katsojamäärätkin USA:ssa. Ihmiset ovat halunneet nähdä kuinka kansakunnan yhteinen vihollinen, Osama bin Laden, pääsi hengestään. Kaikkia draamaa ja fiktiota sekottava elokuva ei kuitenkaan ole miellyttänyt.

Zero Dark Thirty käynnistyy kohtauksella, jossa kuullaan aitoja 11.9.2001 New Yorkissa soitettuja puheluita. WTC-tornien tapahtumilla ei mässäillä sen enempää, joten puheluiden rooli on elokuvan draaman kannalta olennainen.

Mary Fetchet on suuttunut Zero Dark Thirtyn alkukohtauksesta sen tuottajille. Elokuvassa on nimittäin käytetty hänen terroristi-iskussa kuolleen poikansa ääntä – ilman lupaa. Maryn poika jätti äidilleen ääniviestin World Trade Centerin toisen tornin 89. kerroksesta. Tämän viestin käyttöön ei koskaan annettu elokuvan tekijöille lupaa.

Zero Dark Thirtyn studiot ovat ilmoittaneet, että elokuvan on ”tribuutti uhreille” ja että he olivat yhteydessä useisiin iskuissa menehtyneiden perheisiin. Mary Fetchet ei selitystä hyväksy, vaan haluaa julkisen anteeksipyynnön tuottajilta.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: TMZ