Uusimmat

X-Men: Dark Phoenixista saattaa tulla vuoden 2019 pahin floppileffa

26.06.2019 13:00 Muropaketin toimitus

X-Men-saagan viimeinen elokuva on kerännyt tähän mennessä vain 233 miljoonaa dollaria. Jo sen tuotantobudjetti oli 200 miljoonaa.

Kuukausi sitten julkaistu, Simon Kinbergin ohjaama X-Men: Dark Phoenix on nykymuotoisen X-Men-saagan viimeinen osa, mutta elokuvateattereiden lippuluukuilla se floppasi lähes täysin. Se menestyi kaikista X-Men-elokuvista huonoiten ensi-iltaviikonloppunaan ja keräsi Yhdysvalloissa vain 33 miljoonan tulot. Nyt näyttääkin, että siitä on tulossa vuoden suurin floppi.

Dark Phoenixin ei koskaan odotettukaan olevan Avengers: Endgamen tapainen kassamagneetti, mutta sen heikko menestys oli silti monille yllätys. Suunta oli kuitenkin nähtävissä, sillä jo vuonna 2016 julkaistu X-Men: Apocalypse menestyi huonommin kuin edeltäjänsä. Silti Apocalypse oli kerännyt samassa ajassa julkaisunsa jälkeen 402 miljoonaa dollaria. Dark Phoenixin saldo on huomattavasti vaatimattomampi: 233 miljoonaa.

Vertailun vuoksi: vuonna 2017 julkaistu Logan tienasi ensi-iltaviikollaan yli 100 miljoonaa pelkästään Yhdysvalloissa. Kaikkiaan se keräsi maailmanlaajuisesti 619 miljoonaa dollaria.

Dark Phoenix ei ole ainoa vuonna 2019 flopannut elokuva – muita huonosti menestyneitä ovat esimerkiksi uusi Hellboy ja Keanu Reevesin tähdittämä scifijännäri Replicas. Dark Phoenix on kuitenkin suurimpia taloudellisia häviäjiä, sillä sen tuotantobudjetti oli CBR:n mukaan 200 miljoonaa dollaria ja lisättynä markkinointiin käytetyllä budjetilla elokuvan kulut nousevat 350 miljoonaan.

Mikään muu tämän vuoden aikana vielä julkaistavista suurelokuvista tuskin voi enää “voittaa” Dark Phoenixin taloudellista katastrofia.