Uusimmat

X-Men-tähti paljasti hittielokuvan olleen karmea kokemus – “Studio ei välittänyt, vaikka näyttelijät olivat vaarassa”

15.11.2021 09:19 Muropaketin toimitus

Nuorten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty ohjaaja Bryan Singer oli ihmishirviö jo ensimmäisten X-Men-elokuvien aikaan.

White Wine Question Time -podcastissa vieraillut Alan Cumming kertoo X-Men 2 -elokuvan kuvausten olleen karmea kokemus.

Cumming esitti vuoden 2003 elokuvassa Kurt Wagneria, eli Nightcrawleria. Bryan Singerin ohjaaman leffan teko oli jopa vaarallista, ja Cumming sanoo itkeneensä joka päivä kuvausten jälkeen.

– Työolosuhteet olivat hirveät. Touhu oli vaarallista ja loukkaavaa, eikä studiota kiinnostanut pätkääkään. Jokainen näyttelijä avautui aiheesta, mutta studiopamput sanoivat vain ”älä huoli, se kestää enää vain pari viikkoa, ja rahaa on luvassa runsaasti”, Cumming sanoo.

– He myös muistuttivat allekirjoitetusta sopimuksesta, johon vastasin että tunnen oloni inhottavan likaiseksi tehdessäni töitä ohjaajan kanssa. Minulla oli se kamala sininen maski, enkä pystynyt työpäivän jälkeen kuin syömään ja itkemään. Poikaystäväni kokkasi jättiaterioita lohdutukseksi ja lihoin paljon, näyttelijä jatkaa.

Vuonna 2018 kesken Bohemian Rhapsodyn kuvausten leffasta potkut saaneen ohjaaja Bryan Singerin käytös on monien kertoman mukaan ollut täysin epäasiallista useiden leffojen kuvauksissa.

X-Men 2:n kuvauspaikalla hän ei kyennyt työskentelemään, koska oli päihteiden vaikutuksen alaisena, jolloin tuottaja Tom DeSanto yritti keskeyttää tuotannon. Studio ei suostunut, vaan uhkasi yhdessä Singerin kanssa antaa hänelle kenkää.

Singerin sähellyksen takia stuntissa itsensä telonut Hugh Jackman ja muut näyttelijät uhkasivat lähteä kävelemään, jos DeSanto saa potkut. He ilmoittivat asian porukalla Singerille.

The Hollywood Reporter julkaisi viime vuonna syvällisen katsauksen siihen, mitä kaikkea Singer teki uransa huipulla. Bohemian Rhapsodyn kuvausten aikaan kulminoituneet ongelmat toivat ohjaajalle potkut, mutta Singeriä oli esimerkiksi syytetty nuorten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo aiemminkin.

Muropaketin uusimmat