Yksi parhaista Stephen King -tv-sarjoista päätettiin lopettaa vain kahden kauden jälkeen

04.11.2020 09:53 Muropaketin toimitus

Stephen King on edelleen kuuma nimi Hollywoodissa, mutta yksi hänen teoksiinsa perustuvista sarjoista ei saanut tarpeeksi katsojia.

Asiasta on huhuiltu jo pidempään, mutta nyt Deadline vahvistaa Hulu-suoratoistopalvelun päättäneen lopettaa Stephen Kingin kirjoihin perustuvan Castle Rock -antologiasarjan vain kahden tuotantokauden jälkeen.

Castle Rock keräsi kehuja niin kriitikoilta kuin faneilta, mutta sen katsojaluvut eivät olleet kovin kummoisia. Toisena syynä sarjan lopettamiseen on se, että Castle Rock oli Warner Bros TV:n tekele, joka keskittyy nyt tekemään alkuperäissarjoja Hulun kilpailijalle, yhdysvaltalaiselle HBO Max -suoratoistopalvelulle. Castle Rock ei jatku myöskään HBO Maxin puolella.

Castle Rock -sarja sijoittui saman nimiseen Kingin kirjoista tuttuun kuvitteelliseen Mainen osavaltiossa sijaitsevaan kaupunkiin, jossa tavattiin useita kirjailijan opuksista tuttuja hahmoja.

Ensimmäisellä kaudella sarjassa esiintyivät muun muassa Andre Holland, Bill Skarsgård, Melanie Lynskey, Jane Levy ja Sissy Spacek. Kakkoskaudella Lizzie Caplan esitti Kingin Piina-romaanista tuttua Annie Wilkes -hahmoa, ja mukana olivat myös esimerkiksi Tim Robbins, Elsie Fisher, Yusra Warsama, Barkhad Abdi ja Matthew Alan.

Hulu on viime aikoina lopettanut alkuperäissarjojaan urakalla, sillä kirvestä kalloon ovat saaneet myös sarjat High Fidelity, Harlots, Future Man ja Runaways.

Suomessa Castle Rock -sarjaa esitti tuoreeltaan HBO Nordic, jossa sen kaksi kautta ovat edelleen katsottavissa. Muropaketin arviossa sarjan ensimmäisestä kaudesta todettiin kesällä 2018 muun muassa seuraavaa:

”Castle Rock -kauhusarjan pääpäsmäreille Sam Shaw’lle ja Dustin Thomasonille on pakko nostaa hattua. Hyvän Stephen King -adaptaation tekeminen ei ole helppoa hommaa, saati sitten suunnilleen koko kirjailijan luoman universumin ahtaminen yhteen tv-sarjaan. Parivaljakko onnistuu kuitenkin kolmen ensimmäisen jakson perusteella ilahduttavan hyvin.”

Arvostelu: Upea Castle Rock -kauhusarja on herkkua kaikille Stephen King -faneille