Uusimmat

Ylistetyn Chernobyl-sarjan ohjaajalla ei ole mitään hajua siitä, mitä hän tekisi seuraavaksi

04.06.2019 12:40 Muropaketin toimitus

HBO:n viisiosaisen Chernobyl-sarjan on ohjannut Johan Renck.

Tuhoisasta, vuonna 1986 tapahtuneesta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertova HBO:n minisarja on kerännyt ylistystä kriitikoiden joukossa. Craig Mazinin luoman ja käsikirjoittaman, ja Johan Renckin ohjaaman minisarjan keskeisissä rooleissa nähdään Stellan Skarsgård ja Jared Harris.

Colliderin haastattelussa ohjaaja Renck kertoo olevansa nyt mielenkiintoisessa paikassa uransa suhteen. “Minulla ei ole tällä hetkellä kiinnostusta mihinkään muuhun. En ole lukenut yhtään käsikirjoitusta aikoihin, eikä minulla ole kiinnostusta lukea niitä. Tunnen itseni ammatillisesti tyydytetyksi ja olen saanut ruksittua kaikki työurallani olleet haaveet luovasta vinkkelistä katsottuna. Se on outoa, koska tämä on minun työni. Minun pitää työskennellä, ja rakastan työtäni, mutta samalla haluan vain katsoa elämää päivä kerrallaan. Tällä hetkellä, rehellisesti sanoen, minulla ei ole kiinnostusta mihinkään”, Renck selittää.

Hän kertoo kuitenkin suhtautuvansa tulevaisuuteen avoimin mielin: “Kaikki mitä teet vaikuttaa sinuun myös elokuvantekijänä. Koitan nyt vain saada selvitettyä, mitä kaikkea olen kokenut.” Renck selittää haluavansa rauhassa katsoa, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. “Nyt otan pienen tauon ja hengailen perheeni kanssa, ja katsotaan sitten mitä siitä syntyy.”

Chernobyl on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan HBO Nordicilla.