Uusimmat

Ylistetystä Saga-sarjakuvasta elokuva? Brian K. Vaughan: ”Olemme saaneet avokätisiä tarjouksia”

02.06.2017 10:03 Muropaketin toimitus

Suomeksikin julkaistu Saga on yksi 2000-luvun ylistetyimmistä sarjakuvista. Nyt sen käsikirjoittaja Brian K. Vaughn on kommentoinut mahdollisen filmatisoinnin tekemistä.

Myös Ex Machinasta, Y: The Last Manista ja Under the Dome -sarjasta tuttu Brian K. Vaughan suhtautuu elokuvaan lähtökohtaisesti suopeasti, samoin hänen piirtäjäkollegansa Fiona Staples, mutta aika ei ole vielä kypsä Saga-filmatisoinnille.

”Ehkä sitten kun sarjakuvan tarina on koossa? Suhtaudumme Fionan kanssa molemmat avoimesti Sagan kääntämisestä toiseen muotoon, ja olemme saaneet jo hyvin avokätisiä tarjouksia, mutta juuri nyt keskitymme vain tekemään parasta mahdollista sarjakuvaa”, summasi Comic Book Resourcesin haastattelussa.

Yhdysvalloissa Saga palasi lehtihyllyihin muutaman kuukauden tauon jälkeen numerolla 43. Suomessa sarjakuvaa julkaisee albumiformaatissa Like-kustannus. Kuuden kokoelma on luvassa elokuussa.

”Saga on tarina Alanasta ja Markosta, kahdesta aivan erilaisen rodun edustajasta, jotka rakastuvat sodan keskellä, saavat lapsen, ja joutuvan sen jälkeen pakenemaan henkensä kaupalla molempien kansojen vihaa. Peräänsä he saavat niin kylmäverisiä palkkatappajia kuin TV-päisiä robottikuninkaallisia. Saga kertoo eeppisen tieteisseikkailun kautta tarinan rakkaudesta, perheen perustamisesta, politiikasta sekä tietenkin kissoista, joille on turha yrittää valehdella.”

Saga
Kaikki jutut aiheesta