Yllättävä tilanne: Netflixin oma elokuva nähdään Suomen elokuvateattereissa ensimmäistä kertaa

02.10.2018 12:46 | Muropaketin toimitus

Netflixin rahoittama elokuva nähdään pari päivää ennen suoratoistopalvelun ensi-iltaa Finnkinon teattereissa.

Netflixissä 10. lokakuuta ensi-iltansa saava Paul Greengrassin ohjaama 22 July -elokuva pääsee The Playlistin mukaan laajempaan valkokangaslevitykseen kuin yksikään aiempi suoratoistopalvelun elokuva. Vähän yllättäen Utøyan verilöylystä ja sen jälkipyykistä kertova teos nähdään Suomen Kuvalehden mukaan Finnkinon elokuvateattereissa myös Suomessa.

Vapaa toimittaja Kalle Kinnunen pohtii asiaa ja kirjoittaa Suomen Kuvalehden Kuvien Takaa -blogissaan asiasta muun muassa seuraavaa:

”Tähän asti on näyttänyt epätodennäköiseltä, että näitä (Netflixin) elokuvia nähtäisiin Suomen valkokankailla lainkaan. Aiemmat isotkin ”suoraan Netflixiin” -leffat ovat käyneet valkokankailla vain aivan suurimmissa maissa, ja niissäkin on vältetty valkokangaseksklusiivisuutta, eli ensi-ilta teattereissa ja suoratoistopalvelussa on ollut sama päivä.

Toivottavasti 22 Julyn myötä Netflixin elokuvia nähtäisiin enemmänkin elokuvateattereissa. Suoratoistopalveluun on saapumassa lukuisia leffoja, jotka todellakin ansaitsevat tulla nähdyksi suurelta kankaalta. Luvassa on muun muassa Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon voittaja, Gravity-elokuvasta tutun Alfonso Cuáronin ohjaama Roma ja Martin Scorsesen The Irishman -mafiakertomus.