YouTube Premium rantautui myös Suomeen – tarjolla kolmen kuukauden ilmainen kokeilujakso

19.06.2018 10:22 Muropaketin toimitus

Maksullinen mainoksista vapaa YouTube tarjoaa mm. alkuperäissarjoja ja musiikin suoratoistopalvelun. 

Google on kaikessa hiljaisuudessa lanseerannut nyt myös Suomessa YouTube Premiumin, johon kuuluu esimerkiksi YouTube Music -suoratoistopalvelu, joka kilpailee Spotifyn, Apple Musicin ja muiden vastaavien kanssa. YouTube Music on saatavilla sovelluksena Androidille ja iOS:lle, joiden lisäksi palvelua voi käyttää selaimen kautta.

Maksullinen YouTube Music Premium antaa oikeuden musiikin kuunteluun ilman keskeytyksiä, se ei sisällä mainoksia ja musiikki jatkaa soimistaan, vaikka lukitset kännykän näytön tai siirryt muihin sovelluksiin. Suosikkikappaleita voi myös ladata laitteelle.

YouTube Premium tunnettiin ennen nimellä YouTube Red. Sen tilaus sisältää YouTube Music Premiumin kaikki ominaisuudet ja oikeuden YouTube Originals -sarjoihin ja elokuviin.

YouTube Premiumin hinta on Suomessa 11,99 euroa kuukaudessa, mutta tällä hetkellä sitä on mahdollista kokeilla 3 kuukautta ilmaiseksi.

Lyhyellä selailulla emme löytäneet Originals-osastosta juuri muuta kiinnostavaa katsottavaa kuin Karete Kidin tarinaa jatkavan Kobra Kai -sarjan ja vähän aikaa sitten leffateattereissa pyörineen hienon Kedi-dokumentin, joka kertoo Istanbulin kaduilla asuvista kissoista.

Palvelut ovat ilmiselvästi vielä vähän vaiheessa, sillä ainakaan kännykkäsovellus ei löytänyt samassa verkossa olevia Googlen Chromecasteja lainkaan, ja musiikki on laadultaan vain 128kbps AAC-muodossa, joka on vuonna 2018 lähinnä noloa.

Kolmen kuukauden ilmainen kokeilu löytyy täältä.