Ensimmäinen kuvavuoto: NVIDIAn Kepler-GeForce (GK104)

02.03.2012 18:57 | Sampsa Kurri

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Uutisoimme aiemmin tänään Muropaketissa Kepler-GeForce-huhuista, joiden mukaan TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavaan GK104-grafiikkapiiriin perustuva GeForce GTX 600 -sarjan näytönohjain julkaistaisiin 23. maaliskuuta. Lisäksi nettiin oli vuotanut kuva näytönohjaimen piirilevysuunnittelusta ja päällekkäin ladotuista PCI Express -lisävirtaliittimistä.

Nyt kiinalaisen Chiphell-sivuston keskustelupalstalle on ilmestynyt kuva aiemmin uutisoituun piirilevysuunnitteluun perustuvasta näytönohjaimesta. Kuvassa näkyy paljaalla vihreän värisellä piirilevyllä lämpötahnalla peitetty grafiikkapiiri, sitä ympäröivät muistipiirit, kaksi SLI-liitintä, näyttöliittimet sekä 5+2-vaiheisen virransyötön komponentit. Oikeassa ylänurkassa näkyvät päällekkäiset PCI Express -lisävirtaliittimet.

GK104-grafiikkapiirin pinta-alaksi on arvioitu kuvan perusteella noin 340 neliömillimetriä. Vertailun vuoksi AMD:n Radeon HD 7970- ja 7950-näytönohjaimien Tahiti-grafiikkapiiri rakentuu 4,3 miljardista transistorista ja sen pinta-ala on 365 neliömillimetriä.

Kerro kommenteissa mielipiteesi, kykeneekö NVIDIA ensimmäisten vuotojen perusteella haastamaan AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimet kilpailussa markkinoiden suorituskykyisimmän yhden grafiikkapiirin tittelistä?

Chiphell, htwang: 7900 To Xiecai (Google Translate)

Keskustelu

@76:

Ota se litran mitta täyteen kylmää vettä ja kaada se päähän. Tuommoista mutuilua ja 0% tietoa mistään. Kiinastako sitä kirjotellaan, kun on aivan karmeaa käsialaa? Itseltä tulee tuommoista tekstiä ehkä hirveessä votka krapulassa klo 10 – 13 väliltä.

Harmi että ylläpito kannattaa nvidia urho kekkosten propagandatrollaamista.

MUtta jos se pitää paikkansa että hinta on noin $350 (eurot sitten erikseen ja korpilisät päälle) niin eipä sen tarvi mitään 7970 viedäkään.

@76 Ja tämähän on 100% varmaa. Ei varmaan jantterilla muuta elämää ole kuin googletella Keplerin mahdollista julkaisupäivää (jotain 2015 pintaan kuulemma)?
Jep jep hupinsa kullakin.

juuri saamieni luotettavien lähteiden mukaan,
kepler julkaistaan 20 maaliskuuta.

ja,se ON nopeampi kuin 7970 ja ero kasvaa kellotettuna.

lyhyesti,amd 7970 on keskitason kortti,its a toy. lol

mahtaa olla hirvee ja murskaava pettymys sampsalle ja muille amd faneille.
noh,sympatiat on puolellanne….

”K” linja.
ja,vähän myöhemmin ”M” linja,joka on kertakaikkinen 10″ naula amd:n arkkuun ja nvidia ostaa sen kärsimästä pois.

pelkallä raudalla ja megahertseillä tätä sotaa ei voiteta,se on fakta.

kaikille oikein hyvää jatkoa…

p.s. älä ota sitä (tahitia) vakavasti,ota/osta Kepler.

:P

Huhujen perusteella uskoisin että 670 ti tulee lämmittelemään 7970 rinalle tai vähän alle. Mutta huhut ovat huhuja ja uskon että 670 ti heittää kivensä pikkasen kauemmaksi kuin 580.

Toivottavasti nuo keplerit tulisivat mahd. pian ja saisivat aikaiseksi jotakin .. lähinnä siis hinnoissa… nythän AMD julkaisi juuri 7850 ja 7870 kortit jotka eivät tuo lainkaan tai hyvin vähän lisätehoa/hinta verrattuna AMD:n ja Nvidian aikasempien sukupolvien kortteihin..

Nvidia herätys.. tehkää nyt piru viekään jotakin !! :D :O.

670 ti tulee olemaan vakiona tehoiltaan jotain 570-580 välillä. Ja kellotettuna pääsee lähemmän 580:stä. Kuitenkin niin että vakiona voittaa 570.

Ei keskikastin kortti tule tuon enempää tarjoamaan. Tuokin on ehkä hieman optimistinen arvio. Mutta tuo nimeämiskäytäntö vähä hämää vaihteeksi, ei tosin mitään uutta nvidialta.

Omat veikkaukset:
Tuo kortti on GTX 660Ti ja tulee olemaan yhtä tehokas kuin 7950. Hinnaksi muodostuu sama kuin 7950 hinta samaan aikaan. Eli syksyllä näemme vasta tuon mallin. Nopein yhden grafiikkapiirin kortti (GTX 680) tulee myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Huonon saannin takia sitä oikeasti tullaan löytämään kauppojen hyllyltä kesällä tai syksyllä 2013. Tuo GTX 680 tulee olemaan 20% nopeampi kuin 7970, mutta siinä vaiheessa on tieto jo AMD:n seuraavasta sarjasta.

@68
Ensiviikon kenon voittonumerot ja bonuksena tietysti oikea lottorivi lauantaille kiitos.

20 – 30% nopeampi kuin radeon 7970 ja hinta siinä 500e paikkeilla. Virtaa varmaan kuluunee saman verran kuin radeon 7970:llä.

Ei pyöri crysis vieläkään. 2 tuuletin johto paikkaa? vai mikä tuo ylempänä oleva 2 pin paikka on ?

Selvästi tulossa markkinoiden tehokkaimmaksi näytönohjaimeksi. Virrankulutus myös on todennäköisesti puolet amd kortista, ehkä jopa alle. Todellista laatua tulossa!

Ulkonäön perusteella kyseessä mahtaa olla todella aikainen sample eikä lainkaan myyntiversio. Tehokkuudeltaan oletan sijoittuvan 7950:n tienoille.

Vie rahaa kuin litran mitta…

Skippaan tämän ja seuraavan ennen näyttiksen päivitystä ;). Jos pelien tekijät vaan tekevät samannäköistä grafiikka, mutta tehontarve kasvaa, niin pitäkööt rahansa.

Vaihan konsoleihin silloin, kun harkitsen uuden näytönohjaimen hankkimista ja näen tämän ilmiön.

Jännästi virransyöttö poikittain ladottu. Nyt ollaan todellakin jännän äärellä… Enää sitten odotellaan suorituskykyvuotoa ja sen jälkeen itse julkaisua.

@60 Tulee ku tulee eikä kannata odottaa kuin Ville viis äitiä marjareissulta. Hienoa ois se et kamaa ois oikeasti hyllyssä.

Jos tämä nyt sitten on joku mopokortti, niin milloin se oikeasti tehokas tulee?

Näytä kaikki kommentit

näyttää väreiltään kun joku vanhempikin pci-kortti, eihän ny tarkoita, että on semmoinen, joten älkööt fanit vedelkö hernuja neniinne tästä kommentista, te pienet hupsukaiset.

Tällä hetkellä omassa setissä 2xgtx480 ja [email protected]
Jos ja kun potkua tulee lisää niin paljon että korvaisi yhdellä edelliset olisin kitollinen. Nämä kulkee vakaana parina 840 core vuodesta toiseen. kyllä saan sähkölaitokselta kiitoskirjeitä. Mopot vie vähempi…

Itselläni on sellainen käsitys, että nvidia tulee nappaamaan yhden GPU:n tehokkaimman kortin paikan. GTX480, GTX580 ovat aika kivasti pitäneet sijoja, ennen AMD:n uutta sukupolvea.

Todennäköisesti myös lämmöntuottoon ja tuulettimen ääneen on kiinnitetty huomiota Fermi-arkkitehtuurin huonon julkisuuden vuoksi.

Kun Nvidia nyt tämän julkaisee on itsellä todennäköisesti 2560 x 1600 pelaajana taas näytönohjaimen vaihto edessä nykyisestä GTX480 kortista joko AMD:n tai Nvidian, kumpi nyt sattuu paremmin pärjäämään näillä resoluutioilla..

@38

Njoo sitäkin, pistin tosin yöllä tilaukseen 1080p ruudun ni saas nähä miten tää jaksaa sillä vääntää..

Voipi olla että suorituskyvyssä vie ratukat mutta kuten menneet vuodet on osoittaneet niin virrankulutus ja käyttölämpötilat tulee olemaan korkeampia kuin punaisen leirin korteilla.. Mutta vaikea sitä on yhden kuvan perusteella vetää mitään johtopäätöksiä.

@53 Jotenkin tuntuu että nvidia ainakin harjoittaa moista, koska heillä tuntuu aina kestävän uuden julkaiseminen.. :)

Itse suorituskyky spekulaatioihin voisin heittää oman arvaukseni, että sijoittuu 7950 taakse, mutta on myös selkeästi huokeampi hintainen.

Aika jännä homma jos kumpikaan firma (Nvidia / AMD) ei älyäisi hommata kilpailijan korttia omaan testi labraan ennenkuin itse julkaisevat uuden. Hierotaan omaa korttia niin kauan että se on varmasti nopeampi kuin kilpailijalla.

@45
Niin fanija on kummallakin puolella ja välillä molemmat idiot….ja silleen.
Mutta asiaan, tuo piirilevy vaikuttaa suurinpiirtein samalla kokoluokalla kuin 480 mutta jotenkin ihmetyttää 256 bit…on selvä pullonkaula, tosin jos tämä k-kortti onkin vain peruskortti? siinä tapauksessa olisi se hyvä mutta jos tuon pitäisi pärjätä 7970 kortille luulempa että turpaan tulee.

Ja fani intoilijoille tiedoksi kyllähän tuon pitäisi hakata 1/2-vuotta vanhan kortin..tosin suuresti epäilen. Puolivuotta on pc-rintamalla pitkäaika.

Mutta faktahan on se, että ilman näitä litran mittoja ei myöskään olis hyvää viihdettä.

@47

Ihan yhtä paljon täällä on niitä nvidia/intel/linux fanittajiakin. Jotkaaina tulevat huutelemaan kilpailijaa koskeviin uutisiin. Ei siitä vaan mihinkään pääse ;)

@45

Totta. Täällä on aina ollu viha jotain tiettyä tuotetta kohtaan: Apple, Nvidia, Asrock. Ja sitten on ollut sairasta fanittamista: AMD, Asus, Android, Windows.

No, ihan hauskaahan tämä on lukea kuinka nämä ihmiset tosissaan kyrpä ojossa väittelee että mikä on paras :D Sen takia tämä on hauskaa koska se on vain jotenkin niin säälittävää!

21. Niin juu totta…tosin ainahan tuo voidaan ohittaa ja käyttää muuta virtaa :) Pakkoko virran on tulla virtalähteen kautta ;)

On kyllä aina yhtä hauskaa lukea näitä uutiskommentteja, missä varsinkin AMD:n fanboyt on aina kertomassa, kuinka kaikki mitä nvidia tekee on paskaa. :>

Jotenkin täällä uutispalstalla on aina semmonen kollektiivinen nvidia viha menossa. No pohjimmiltaanhan ihminen on laumaeläin, että ei tuo nyt ihan yllättävää ole varsinkaan nuorempien yksilöiden kohdalla. :)

@39 Sallinet pienet korjaukset toivomuksiisi.

Tämä kortti, mikä ikinä onkaan, kilpailee 78xx sarjan kanssa. Joskus kaukana tulevaisuudessa (kuulemma 2015) kun high-end malli saapuu haastamaan AMD:n tykkiä on AMD:lla jo uusi kortti laittaa ulos, joka taas tutustuttaa nVidian insinöörejä kilometritehtaalle.

20% HD7970:aa nopeampi ja kuluttaa 40% vähemmän virtaa. On myös 30% HD7970 (nykyinen hinta) halvempi

Eipä tuosta voi silmillä tiirailemalla muuta päätellä, kuin että virransyöttö GPU:lle taitaa olla sama kuin GTX 470:ssa + 1 vaihe lisää ja vram:lle on sama kuin GTX 580:ssa. On siis sen verran järeä, että pitäisi kestää vähän reilumpaa kellotteluakin.

Koska nopeudesta pakko spekuloida, edelleen veikkaisin tuon iskevän niin hinnaltaan kuin nopeudeltaan HD 7950 tasolle.

Gk104 on Gtx660 ja tehoiltaan hd7950:n kans tasoissa tai hieman alle ja vie vähemmän virtaa ja hintaa 300e.

no ei tuollaisella korttileiskalla ainakaan virransyötön jäähdytystä saada parannettua… mitä ne tuolla reunassa tekee, ei se siili siellä kuitenkaan ole…
pitkältäkin se näyttää

Hitto soikoon että jännittää että mitä sieltä on tulossa. Kiitoksia uutisesta.
Pian se nähdään. ARE YOU READY?!

Perseestä repäistyt mutuilut ja omat ns toiveet:
Tämähän siis vaikuttaa 560Ti kortin korvaajalta.
Tehoiltaan tulee olemaan hieman (5% +-2) 7950 korttia nopeampi.
Referenssi versioiden hinnat asettunee 280-330€ väliin ja paremmat DCII/Windforce/TFIII 330-400€.
Tehonkulutus crysis 2/karvarinkula 180/250w
^Kunpa olisi totta :P

Omaan käyttöön piisais aivan loistavasti tää nykyinen 8800GTS 512. Kun sais siitä vaan uuden version, joka ei söis juuri mitään sähköä ja olis äänetön. 28nm olis poikaa tän 65:n sijaan.

Ärsyttää, kun tämmösestä hyvästä kortista ei voi saada järkevämpää versiota. Kaikki uudet kortitkin on aina hirveitä helvetinkoneita. Sähkötöpseleitä tulee vaan lisää ja kuparia ja tuulettimia. Kuitenkin tällä samalla vanhalla luuskalla saa ihan hyvin pelattua kaikki uudet pelit vielä nykyäänkin… jos jaksaa vähän alkua pidemmälle. Portal 2 tuli pelattua monta kertaa läpi, mutta eipä oo muuta innostavaa näkyny. Portaliinkin sai laittaa asetukset tappiin ja 1920×1200 päälle. Ei polttele läheskään takavuosien malliin päivitellä konetta.

Saisi tukea AMD:n tavoin useampaa näyttöä yhden piirin korteissa, ala-arvoista jos ei tämäkään vielä :-l

@33
Emmä Fermiä edelleenkää sanois failiks, itellä kellotettu GTX470 ja pienen näyttöni resoluutiosta johtuen (1280×1024) pyörii kyllä peli kuin peli nupit kaakossa :)

Sanoin joo aikanaan Fermiä failiks mutta ite vasta tän käytettynä hommasin (oli vajaa pari vuotta HD4850 käytössä) ja tehoahan tässä on ainakin omaan käyttöön aivan perkeleesti :)

@32

Repesin tolle! Kolmas kortti? Hienoa!

Asiaan. Tässähän nyt odotellaan ja ihmetellään sitä suurta ”litran mittaa” mitä tuo Kepukka Kepler tarjoaa. Pahoin vaan pelkään että AMD:n poijjaat taitaa pettyä; ei ollut siitä kilpailijaksi isolle K:lle! Kepler on epik fail! kuten Fermikin oli. Rupellintehtaasta ei kummempaa taida tulla. Vaihdan GTX580:sen mihin tahansa AMD:n rupelimeen. Kiitos ja näkemiin…

Veikkaisin että Nvidian malliston kolmas kortti lyö laudalta AMD:n lippulaivan.

Hieroin jäniksenkäpälää ja katsoin pikseleistä että tämä vie 580:a 85% testeissä, mutta jää isommissa resoluutioissa.

Kiinnostaa kyllä enemmän ne vähävirtaiset mallit, ja vihreälle puolelle voisi taas vaihdella takaisin.

ei,kepler GK104,GK110 tai GK100 ei pysty haastamaan/voittamaan AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimia.

nvidia julkaisee kauan odotetun uuden 28nm uudella arkkitehtuurilla tehdyn ja kunnolla suunnitellun näykkärinsä maaliskuussa,mutta se ei voita AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimia.
nvidia julkaisee sen vain huvikseen,että sillä olisi edes jokin 28nm kilpailija amd:lle.

jooo,ne julkaisee gtx 580 turbon,joka on samanalinen kuin esim. amd hd 6970.

”K” linja

Eipä kai tuo suorituskykykuninkuus ole kiinni pelkästään tuon piirin arkkitehtuurista. Aika rohkeasti lähden väittämään, että kumpi hyvänsä valmistaja voisi saada aivan järjettömän suorituskykyetumatkan jos pelintekijät keskittyisivät tekemään pelin juuri tietylle lippulaivakortille ja tavoite olisi joku kunniakysymys koko alalle.

Nyt näyttäisi siltä, että tästäkin kortista on tulossa ikäänkuin uusi hieno pelikonsoli, jolla pelataan vanhoille pelikonsoleille tehtyjä pelejä. Paitsi, että pelikonsoleille tehdyt pelit yleensä toimivat ilman asennusta, kolmen eri ajurirevision ja korjauspaketin odottelua.

Kiinnostavaa olisikin, että mitä muuta näillä korteilla voisi tehdä kuin vaan pelata. Suorituskykyä on vaikka venäjälle lähettää, mutta ohjelmatukea saa odotella ja ihmetellä. Miksi näin?

Koko on niin lähellä 79xx sarjalaista, joten luulisi lähelle samoja menevän. Jos kellottavat kovasti jo valmiiksi, niin oletusasetuksilla painelee ohikin. Jos kellotetaan niin sitten taitaisi kääntyä takaisin AMD:n puolelle. Sen verta ovat keskittyneet molemmat laskentatehon nostamiseen, jotta muut nopeudet lienevät lähellä toisiaan.
Ja näillä jos mennään, niin iso K on sitten taas tosi iso… ei ihme, että tässä vaiheessa ei ole niitä varaa vielä pistää tuotantoon.
Hintahan se tässä laitteessa sitten loppujen lopuksi kiinnostaa. Lähteävätkö samaan kelkkaan AMD:n kanssa ja hinnoittelevat kortin sillee sopivasti hieman yli wanhan 580:n?

@25. lähinnä se 3 korttipaikkaa heitin tuon virtaliittimen takia. 6+ tyhjä+6??

Pelkästään takaritilän perusteella, veikkaisin pienempää virrankulutusta ja paljas core lupaa parannusta lämpötiloihin.

Ja aika varmasti tuo takaritilän muoto lisää vähän kortin äänekkyyttäkin jonkun verran.

Heitänpä tähän että ei pysty. AMD:llä on etumatka koska 22nm. NVidia voi saada ykköspaikan mutta virrankulutuksen kustantamana ja hirveällä kiukaalla varustettuna.

frissy, tarkoitus oli kyllä herätellä keskustelua siitä, minkälaisia ajetuksia lukijoille on tullut tulevista Kepler-GeForce-näytönohjaimista, nyt kun ensimmäiset konkreettiset vuodot on nähty. Viimeistä kappaletta kuitenkin hieman korjattu ”vähemmän johdattelevaksi”.

@18 ei tule mitään läpimurtoa, myös seuraavat 5v virtaa menee niin vitusti.

Lähinnä nyt tulee mieleen että jos tämä kuva on 670Ti kortista jossa jäähdytys vie 3 korttipaikkaa niin en edes halua nähdä mikä lekaharkko sitten on 680 koska kyseessä kuitenkin on, oletettavasti, referenssi kortti.

Edit:

Ps. Eikö nämä toimittajien ”Kerro kommenteissa, mitä ajatuksia..” mene jo aika railakkaasti johdattelun puolella? En siis kritisoi millään tavalla, että herätetään keskustelua, mutta jotenkin tuo vähän särähti korvaan. Itse olen täysin keskustelun/kiistelyn yms. puolella, mutta jotenkin tuo tuntuu vähän turhan johdattelevalta tietynlaiseen keskusteluun (kenties yllytys tietynlaiseen kiistelyyn…). Kerro mielipiteesti vielä menisi….

Nvidian tuntien niin en odota mitään ennen kuin tuote on kuluttajilla. Sitä ennen voi spekuloida vaikka mitä puolin ja toisin.

Itse odotan sitä hetkeä kun joku valmistajista tekee OIKEASTI harppauksen eteenpäin ja julkaisee tekniikan, joka vie ihan oikeasti 10-0 toisia. En todellakaan puhu mistään 10% tehonlisäyksistä vaan sellaisista, että painellaan aivan toiseen luokkaan. Mallia 200-300% ainakin. Uskon, että tuo olisi varmaan täysin mahdollista, mutta kaupallisesti ei järkevää (parempi lypsää hiljalteen…).

Melkoinen temppu olisi jos <225W näyttis 256-bit väylällä ja 2 Gt muistilla veisi 7970:ä suorituskyvyssä. Eiköhän tämä siihen GTX 580:n tilalle asettune, ja Nvidia voi hinnoitella sen selvästi paremmin kuin ison piirin 580:n.

@12 Tulee kilpailemaan toki mutta kyllä kyseessä on tosiaan 560ti:n korvaaja, tosin tulee luultavasti pitämään nvidian tehokkaimman kortin titteliä melko pitkään ennen kuin varsinainen lippulaiva tulee. Saas nähdä. Jahka nyt ensin saisivat tämänkään ulos.

Pakkohan tuo on kellottaa kilpailemaan 7900-sarjaa vastaan, jos gk100/110 myöhästyy syksylle.

Kuten keplerithreadissa joskus aiemmin totesin, näinköhän näemme uudet lumet ennen gk100/110:iä, ja tuleneekohan se kilpailemaan itseasiassa vasta sea islandseja vastaan?

Ainakin mun lähteiden mukaan 670ti ei tule kilpailemaan 7970 kortin kanssa. Kaikki viittaa siihen, että se nv:n kingi olisi tulossa myöhemmin, mutta kuka näistä varmaksi mitään tietää, ennen kuin on samplet omissa käsissä :)

Eivät ole ainakaan pojat pihtailleet lämpötahnan annostelussa.

Ei vissiin tule kilpailemaan HD7900 sarjaa vastaan, eiköhän tää ole se midend malli tyyliin GTX460/560 Ti?

Minusta jo pelkästään tuo pieni ydin enteilee hyvää. Jos päämääränä olisi lyödä 7970 maksoi mitä maksoi niin meillä olisi fermin kokoinen jättiläinen kuvissa.

Toivottavasti siellä on vedetty henkeä iiihan rauhassa ja kortista tulee hyvä, toimiva, sopuhintainen paketti.

Näyttää aika keskeneräiseltä kapistukselta. Ei ole edes puuruuveja.

Suorituskyvyn tietää sitten, kunhan muutama luotettava kolmas osapuoli testaa tuota ja saa samansuuntaiset tulokset.. Aikasemmat spekulaatiot ja ”varmat tiedot” ovat yhtä tyhjän kanssa.

Virrankulutuksen ja kellottuvuuden taas näkee, kunhan kaupasta saatavia (ei valmistajien todennäköisesti esivalitsemia) versioita testataan yleisesti.

Yhtä nopee / hidas +-10%. Jossain yksittäisessä jutussa voi olla parempi kuten double flotareissa tms evvk jutuissa :) Eiköhän se pyöritä sitä samaa DX11:sta kuin muutkin.

Melko pieni ydin. Arvaan suorituskyvyn olevan GTX 580:n tasolla.

Oma veikkaukseni on että on HD7970:llaa 5-10% suorituskykyisempi mutta samalla myös haukkaa hitusen enemmän virtaa ja tuottaa vähän enemmän lämpöä. Hinnoiteltu varmaan samaan luokkaan kuin uusimmat ratukat tai sitten hitusen alle.

Ei herätä kauheena ajatuksia, miten tuosta pitäisi lukea sen suorituskyky? jarfin ja kumppanit varmaan osaavat mutta itseltäni puuttuu sellainen kyky. Mustat alueet ovat varmaan muistipiirejä ja litran mittoja.

Jos ko. layout on muutakin kuin engineer sample niin joko lämmöntuotto on hyvin kurissa tai luvassa uusi 480.

Olettaen, että takapelti kuvaa kortin korkeutta jäähyn kanssa&kaarevat viivat levyssä tuulettimen paikkaa. NVidian perinteinen radiaali + mitättömän pienet reiät takapellissä..?

Veikkaampa että virrankulutus on saatu hyviin lukemiin, mutta tehoissa jäädään hiukka HD 7970 taakse.

Muropaketin uusimmat