Ensimmäinen kuvavuoto: NVIDIAn Kepler-GeForce (GK104)

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Uutisoimme aiemmin tänään Muropaketissa Kepler-GeForce-huhuista, joiden mukaan TSMC:n 28 nanometrin viivanleveydellä valmistettavaan GK104-grafiikkapiiriin perustuva GeForce GTX 600 -sarjan näytönohjain julkaistaisiin 23. maaliskuuta. Lisäksi nettiin oli vuotanut kuva näytönohjaimen piirilevysuunnittelusta ja päällekkäin ladotuista PCI Express -lisävirtaliittimistä.

Nyt kiinalaisen Chiphell-sivuston keskustelupalstalle on ilmestynyt kuva aiemmin uutisoituun piirilevysuunnitteluun perustuvasta näytönohjaimesta. Kuvassa näkyy paljaalla vihreän värisellä piirilevyllä lämpötahnalla peitetty grafiikkapiiri, sitä ympäröivät muistipiirit, kaksi SLI-liitintä, näyttöliittimet sekä 5+2-vaiheisen virransyötön komponentit. Oikeassa ylänurkassa näkyvät päällekkäiset PCI Express -lisävirtaliittimet.

GK104-grafiikkapiirin pinta-alaksi on arvioitu kuvan perusteella noin 340 neliömillimetriä. Vertailun vuoksi AMD:n Radeon HD 7970- ja 7950-näytönohjaimien Tahiti-grafiikkapiiri rakentuu 4,3 miljardista transistorista ja sen pinta-ala on 365 neliömillimetriä.

Kerro kommenteissa mielipiteesi, kykeneekö NVIDIA ensimmäisten vuotojen perusteella haastamaan AMD:n Radeon HD 7900 -sarjan näytönohjaimet kilpailussa markkinoiden suorituskykyisimmän yhden grafiikkapiirin tittelistä?

Chiphell, htwang: 7900 To Xiecai (Google Translate)

Sampsa Kurri

Kommentit

2.

@76:

Ota se litran mitta täyteen kylmää vettä ja kaada se päähän. Tuommoista mutuilua ja 0% tietoa mistään. Kiinastako sitä kirjotellaan, kun on aivan karmeaa käsialaa? Itseltä tulee tuommoista tekstiä ehkä hirveessä votka krapulassa klo 10 – 13 väliltä.

Harmi että ylläpito kannattaa nvidia urho kekkosten propagandatrollaamista.

Vastaa tähän
3.

MUtta jos se pitää paikkansa että hinta on noin $350 (eurot sitten erikseen ja korpilisät päälle) niin eipä sen tarvi mitään 7970 viedäkään.

Vastaa tähän
4.

@76 Ja tämähän on 100% varmaa. Ei varmaan jantterilla muuta elämää ole kuin googletella Keplerin mahdollista julkaisupäivää (jotain 2015 pintaan kuulemma)?
Jep jep hupinsa kullakin.

Vastaa tähän
5.

juuri saamieni luotettavien lähteiden mukaan,
kepler julkaistaan 20 maaliskuuta.

ja,se ON nopeampi kuin 7970 ja ero kasvaa kellotettuna.

lyhyesti,amd 7970 on keskitason kortti,its a toy. lol

mahtaa olla hirvee ja murskaava pettymys sampsalle ja muille amd faneille.
noh,sympatiat on puolellanne….

“K” linja.
ja,vähän myöhemmin “M” linja,joka on kertakaikkinen 10″ naula amd:n arkkuun ja nvidia ostaa sen kärsimästä pois.

pelkallä raudalla ja megahertseillä tätä sotaa ei voiteta,se on fakta.

kaikille oikein hyvää jatkoa…

p.s. älä ota sitä (tahitia) vakavasti,ota/osta Kepler.

😛

Vastaa tähän
6.

Olisikos poikien aika jo hankkia elämä?

Vastaa tähän
7.

Huhujen perusteella uskoisin että 670 ti tulee lämmittelemään 7970 rinalle tai vähän alle. Mutta huhut ovat huhuja ja uskon että 670 ti heittää kivensä pikkasen kauemmaksi kuin 580.

Vastaa tähän
8.

Toivottavasti nuo keplerit tulisivat mahd. pian ja saisivat aikaiseksi jotakin .. lähinnä siis hinnoissa… nythän AMD julkaisi juuri 7850 ja 7870 kortit jotka eivät tuo lainkaan tai hyvin vähän lisätehoa/hinta verrattuna AMD:n ja Nvidian aikasempien sukupolvien kortteihin..

Nvidia herätys.. tehkää nyt piru viekään jotakin !! 😀 :O.

Vastaa tähän
9.

670 ti tulee olemaan vakiona tehoiltaan jotain 570-580 välillä. Ja kellotettuna pääsee lähemmän 580:stä. Kuitenkin niin että vakiona voittaa 570.

Ei keskikastin kortti tule tuon enempää tarjoamaan. Tuokin on ehkä hieman optimistinen arvio. Mutta tuo nimeämiskäytäntö vähä hämää vaihteeksi, ei tosin mitään uutta nvidialta.

Vastaa tähän
10.

@70 samanlailla minullakin tuo ajatus on mennyt…

Vastaa tähän
11.

Omat veikkaukset:
Tuo kortti on GTX 660Ti ja tulee olemaan yhtä tehokas kuin 7950. Hinnaksi muodostuu sama kuin 7950 hinta samaan aikaan. Eli syksyllä näemme vasta tuon mallin. Nopein yhden grafiikkapiirin kortti (GTX 680) tulee myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Huonon saannin takia sitä oikeasti tullaan löytämään kauppojen hyllyltä kesällä tai syksyllä 2013. Tuo GTX 680 tulee olemaan 20% nopeampi kuin 7970, mutta siinä vaiheessa on tieto jo AMD:n seuraavasta sarjasta.

Vastaa tähän
12.

@68
Ensiviikon kenon voittonumerot ja bonuksena tietysti oikea lottorivi lauantaille kiitos.

Vastaa tähän
13.

20 – 30% nopeampi kuin radeon 7970 ja hinta siinä 500e paikkeilla. Virtaa varmaan kuluunee saman verran kuin radeon 7970:llä.

Vastaa tähän
14.

@65

Huono rölli, mene pois jooko :/

Vastaa tähän
15.

Ei pyöri crysis vieläkään. 2 tuuletin johto paikkaa? vai mikä tuo ylempänä oleva 2 pin paikka on ?

Vastaa tähän
16.

Selvästi tulossa markkinoiden tehokkaimmaksi näytönohjaimeksi. Virrankulutus myös on todennäköisesti puolet amd kortista, ehkä jopa alle. Todellista laatua tulossa!

Vastaa tähän
17.

Ulkonäön perusteella kyseessä mahtaa olla todella aikainen sample eikä lainkaan myyntiversio. Tehokkuudeltaan oletan sijoittuvan 7950:n tienoille.

Vastaa tähän
18.

Vie rahaa kuin litran mitta…

Skippaan tämän ja seuraavan ennen näyttiksen päivitystä ;). Jos pelien tekijät vaan tekevät samannäköistä grafiikka, mutta tehontarve kasvaa, niin pitäkööt rahansa.

Vaihan konsoleihin silloin, kun harkitsen uuden näytönohjaimen hankkimista ja näen tämän ilmiön.

Vastaa tähän
19.

Jännästi virransyöttö poikittain ladottu. Nyt ollaan todellakin jännän äärellä… Enää sitten odotellaan suorituskykyvuotoa ja sen jälkeen itse julkaisua.

Vastaa tähän
20.

@60 Tulee ku tulee eikä kannata odottaa kuin Ville viis äitiä marjareissulta. Hienoa ois se et kamaa ois oikeasti hyllyssä.

Vastaa tähän
Näytä kaikki kommentit

Kommentointi on suljettu.